„Ki
A lényeg

Hülyézte, patkányozta és megtámadta az agresszív buszsofőr egy kerekesszékes nő kísérőjét

9/01/2024 20:35

| Szerző: Klubrádió

Videó is készült az esetről, de a BKK megvédte a kerekesszékes utas kísérőjét agresszívan inzultáló sofőrt. 

Ahogy a 444.hu írja, tavaly novemberben a KÖKI-ről a Havanna lakótelepre buszozott volna egy 22 éves, SMA-betegsége miatt elektromos kerekesszékkel közlekedő egyetemista lány és a kísérője. A BKK szabályzata szerint a sofőr ilyenkor köteles lerakni a rámpát az utasnak.

A kísérő elmondása szerint a sofőr először letagadta, hogy lenne rámpa a járaton, majd megpróbálta rávenni őket, hogy menjenek a következő busszal. Miután kénytelen volt elvinni őket, a célmegállóból majdnem továbbvitte a mozgáskorlátozott utast, mert nem működött a leszállásjelző, amitől a sofőr annyira dühbe jött, hogy a nővel emelt hangon beszélt, a férfit pedig fizikailag megtámadta, megpróbálta összetörni a telefonját, hülyegyereknek, patkánynak nevezte.

Egészen pontosan így beszélt a kerekesszékes nő kísérőjével: 

  • „Te ne szórakozzál itten!”
  • „Viselkedjél! Ja de menő vagy te, hülyegyerek. Ha meglátom valahol (a videót – a szerk.), a gatyádat leperlem. Komolyan, már beszéltem ügyvéddel, ilyen patkány miatt, mint te! Figyelj, meg fogsz rohadni! (…) Nem tudja, mert annyira hülye, annyira buta, hogy semmit nem tud.”

A sofőr szerint az elektromos kerekesszékes utast neki nem is kellett volna elvinnie, mert volt erről egy körlevél. Az ügyben a 444 megkereste a BKK sajtóosztályát, ahol megerősítették, hogy nem volt semmiféle körlevél, másrészt az elektromos kerekesszékek – a buszvezető állításával ellentétben – nincsenek és nem is voltak tiltva a budapesti buszokon.

A panaszra a BKK csak közel két hónap elteltével, januárban reagált, és akkor a belső kamera képei alapján megvédte a sofőrt. Csakhogy a kísérő videózott, és a felvételek nem a közlekedési cég és a sofőr igazát látszanak bizonyítani. A 444 közzétette a videót, amelyet ITT lehet megnézni.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: BKK/Facebook)