„Zajlik
A lényeg

Kacskaringós utazás az örök dilemmák világában – írja Gyurcsány Ferenc a krimijéről

14/09/2024 09:40

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

A korábbi miniszterelnök írt már politikai és szakácskönyvet is, a friss mű egy regény, mégpedig krimi, amit Kate Vargha írói néven jelentetett meg. Gyurcsány az erről beszámoló bejegyzésében rögtön jelezte, egy ideig nem várható, hogy írói munkásságát folytatná, mert most "más dolga van",  "nem függetlenül attól, ami júniusban történt".

Gyurcsány Ferenc regényt írt, az A kereszt halála c. krimit Kate Vargha írói néven jelentette meg.

"Íróként édesanyám nevéből képzett nevet használok, Kate Vargha. Így egyértelmű lesz, hogy mit mondok, írok politikusként, és mikor egyszerűen csak mesélek a saját, és remélem, az Önök örömére"

 – írta bejegyzésében a DK elnöke.

A könyv szerinte első ránézésre krimi, de reményei szerint többről szól, mint egy gyilkossági kísérlet mögötti történet kibogozása. 

"Nagy tempójú, kacskaringós utazás az örök dilemmák világában: szerelem, bosszú, család, hit és nem folytatom. A mese középpontjában látszólag egy bűncselekmény van, de csak látszólag. De nem spoilerezek, inkább olvassák el a könyvet. Imádni fogják. Két hét múlva a boltokban lesz"

– írta.

Gyurcsánynak nem ez az első hosszabb lélegzetvételű írása, megjelent már politikai témájú és szakácskönyve is, viszont ez az első regény, ami valószínűleg, egy ideig az utolsó is egyben.

Most obligát módon jönni a fog a leglaposabb bátorság, az üzenet, hogy „mostantól írjál inkább könyveket Feri!”. Előre is köszönöm a tanácsot. Ezt a könyvet valamikor folytatni fogom, és egyszer majd megírom a régen megígért „ki..szott jó könyvet a baloldalról”-t is. De nem mostanában. Nem függetlenül attól, ami júniusban történt, egyelőre nincs több könyvírás. Egy ideig más dolgom van

– jelezte a DK-elnöke, akinek pártja az európai parlamenti választásokon az MSZP-vel és a Párbeszéddel közösen 8 százalékot kapott, szeptemberi mérések szerint pedig nem érné el a parlamenti küszöböt, ha most lennének az országgyűlés választások.