„Zajlik
A lényeg

Karácsony szerint Orbán olyan, mint egy nárcisztikus erőszaktevő

6/07/2023 19:52

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely főpolgármester az Index portál podcastjában arról beszélt, hogy szerinte Orbán olyan, mint egy nárcisztikus erőszaktevő, meg van sértődve azon, hogy az ellenzék még egyáltalán létezik. 

Karácsony Gergely az Index podcastjének adott interjút, amelyben az ATV-s Rónai Egon kérdezte a többi közöttt a kormánnyal kapcsolatos konfliktusokról és mozgalmának támogatásából.

A főpolgármester reagált a 99 Mozgalom finanszírozásával kapcsolatos hírekre, szerinte nincsenek jogszerűségi problémák, ennek ellenére „nyilván lesznek vizsgálatok, halleluja, legyenek!”.

Karácsony Gergely azt mondta, nem tudja,  kiktől kapta azt a bizonyos félmilliárd forintnyi támogatást, mivel az mikroadományokból gyűlt össze. Arra a kérdésre, hogy elhiszi-e, hogy anonim módon összegyűlhet ötszázmillió forint, úgy felelt: csak így gyűlhet össze.

"Magyarországon kevesen vannak, akik névvel, címmel vállalják, hogy anyagilag támogatják az ellenzéket" – fogalmazott a Párbeszéd politikusa.

A Fidesz kampánystratégiájáról elmondta, „mindig van egy lépésenként előre kitervelt ügy, ezt húzzák, mint a rétestésztát, az összes nyilvános szereplésemnél valaki megjelenik, és valamilyen formában a fejemre olvassa, aztán vége van a választásnak, és az egész elhal”. Hozzűfűzte: „Bármit csinálok, az generál ellenem egy karaktergyilkos kampányt, amely szerint vagy a Gyurcsány bábuja, vagy háborúpárti vagyok, illetve a dollárbaloldalt erősítem. Ezeknek a közös elemük, hogy semmi köze ahhoz, mit csinálok főpolgármesterként.”

Szerinte Orbán Viktor tizenhárom éve teljhatalomban van, és mint egy „nárcisztikus erőszaktevő, meg van azon sértődve, hogy az ellenzék még egyáltalán létezik”.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely/Facebook)