„Köszönjük
A lényeg

Kereszt lesz a jövő évi Fradi-mezen

17/05/2023 14:25

| Szerző: Klubrádió

Kubatov Gábor klubelnök elmondása szerint a zsinórban megnyert öt bajnoki címükre utal a mez mellrészén húzódó öt függőleges sáv.

Kubatov Gábor, a Ferencváros klubelnöke (és a Fidesz pártigazgatója) videóban csomagolta ki a focicsapatuk új hazai mezét. A következő idényben a 444 megfogalmazása szerint zöld alapon nagy fehér keresztmotívum díszíti majd a Fradi-mez mellrészét, amin vékony arany csíkok választják el egymástól a szélesebb zöld és fehér sávokat.

Kubatov elmondása szerint a zsinórban megnyert 5 bajnoki címükre utal a mez mellrészén húzódó öt függőleges sáv. Ugyanerre céloznak az arany szín használatával, a szponzorlogó pedig piros, hogy az egész utaljon a magyar zászlóra is.

A Fradival szemben a Fehérvárnál, az elmúlt évek másik magyar sikercsapatánál nem ilyen rózsás a helyzet: miután három fordulóval a bajnokság vége előtt kiesőhelyre kerültek, Cser-Palkovics András fideszes polgármester is kiakadt a gyengén játszó csapatra, amelynek tulajdonosa Garancsi István, Orbán Viktor miniszterelnök "kötélbarátja". A Vidi a következő fordulóban is kikapott és továbbra is kiesőhelyen áll.