„Zajlik
A lényeg

Két részletben adná Orbán a családoknak a gyerekek után járó adókedvezményt

4/10/2024 09:17

| Szerző: Klubrádió

Nem biztos, hogy egyszerre adja oda a családoknak a kormány a beígért gyerekek után járó adókedvezményt, a második részletet 2026-ra időzítené, akkorra. Abban az évben lesznek a következő parlamenti választások. A miniszterelnök az állami rádiónak adott szokásos interjújában azt mondta, kétszeresére kell növelni a gyerekek után járó adókedvezményt, de elképzelhető, hogy ezt két lépésben teszik.

2024. október 04. Orbán Viktor-interjú 2024.10.04. – részlet – Forrás: Kossuth Rádió
00:31
00:00
Orbán Viktor azt mondta, egy év alatt meg kell duplázni a gyerekek után járó adókedvezményt, ami mindenkit érint, mindegy, hogy állami szektorban dolgozó vagy magánszektorban. Tehát a gyerekesek számíthatnak arra, hogy függetlenül a foglalkozásuktól és a foglalkozásuk bérszínvonalától, az ő helyzetük érezhetően javulni fog a '25-ös és '26-os években”.

Repkedtek a milliók

A fizetésekről azt mondta, hogy eddig az infláció volt a legfőbb probléma, de mára megállt az árak gyors növekedése. A gazdaság normális működése szempontjából a legfontosabb, hogy a munkaadók emeljék a béreket a magasabb árak miatt - mondta a kormányfő. Hosszabb távon a bérek növekedése segít. Kiemelte, el akarnak jutni oda, hogy az átlagbér 2-3 éven belül egymillió forint legyen. A gazdasági miniszternek most az a feladata, hogy hosszú távra megegyezzen a munkaadókkal és a munkavállalókkal.