„Zajlik
A lényeg

Kihallgatták a rendőrök a 13 éves fiút, aki hátba rúgott egy járókeretes hajléktalan embert

9/09/2024 16:34

| Szerző: Klubrádió

Nekifutásból hátba rúgott egy fiatal egy járókerettel közlekedő hajléktalant a XV. kerületben, ezt egy barátja videóra vette, amit aztán feltettek a Facebookra. A rendőrség azonosította az elkövetőket és kihallgatták a 13 éves fiút, aki hátba rúgta a rossz egészségi állapotban lévő, 49 éves férfit.

A múlt héten nekifutásból hátba rúgott egy fiatal egy járókerettel közlekedő hajléktalant a XV. kerületben, és az akciót egy barátja videóra vette, amit aztán feltettek a Facebookra. Az ügyből akkora felháborodás lett, hogy a fiatalok később bocsánatot kértek az áldozattól, aki a rúgástól csúnyán arcra esett, több helyen is megsérült. A bocsánatkérésüket szintén kiposztolták a közösségi oldalra, azonban a rendőrség azonosította az elkövetőket, és garázdaság miatt eljárás indult az ügyben.

Az a fiatal, aki felrúgta a hajléktalan férfit, 13 éves, törvényes képviselője jelenlétében idézték be a rendőrségre és hallgatták ki – olvasható a police.hu-n. Azt írták: a gyerek a kora miatt az eljárásnak nem lehet gyanúsítottja, ezért tanúként hallgatták ki. A fiú elmondása szerint a tettét azóta megbánta, és bocsánatot kért a hajléktalan férfitól. A közleményből kiderül az is, hogy a rendőrség a büntetőeljárásról jelzéssel él a gyermekvédelmi szervek irányába.

A rendőrség kihallgatta a megrúgott férfit is, aki elmondta, hogy nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos sérüléseket szenvedett, orvoshoz nem fordult, feljelentést nem tett. A rendőrség az eljárást hivatalból indította el.

Az RTL híradója megtalálta a 49 éves áldozatot, aki azt mondta, valóban megbocsátott a fiataloknak, akik bizsukat is adtak neki, amikor elnézést kértek a hátba rúgás miatt. A korábban kőművesként dolgozó, de már 20 éve az utcán élő és rossz egészségi állapotban lévő férfi megmutatta az eset miatt keletkezett horzsolásait. Hozzátette, azért bocsátott meg, mert nem akar konfliktust, egyébként is megszokta már, hogy az utóbbi időben sokan bántják, és beletörődött a sorsába.