„Zajlik
A lényeg

Kilép az LMP-ből Csárdi Antal, a párt egyetlen egyéniben győztes képviselője

17/10/2024 20:25

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A HVG információi szerint Csárdi kilépésének oka az volt, hogy úgy érezte, az LMP túlságosan közeledik a Fideszhez.

Az LMP megerősítette a HVG információját, amely szerint Csárdi Antal egyéni országgyűlési képviselő kilép a pártból. A lap kereste a képviselőt is, de ő sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó a hírt. Annyit mondott, hogy hétfőn kommentálja a kilépéséről szóló információt. Azt sem derült ki, hogy függetlenként az LMP-frakció tagja marad-e.

A hvg.hu úgy tudja, Csárdi kilépésének oka az volt, hogy úgy érezte, az LMP túlságosan közeledik a Fideszhez, és ezt szerinte igazolja az, ahogyan a fideszes Szentkirályi Alexandra visszalépett az LMP-jelölt Vitézy Dávid javára a főpolgármester-választási kampányban.

Csárdi 2009-ben lépett be az LMP-be, a 2010-es  országgyűlési választásokon elbukott ugyan, de 2010 és 2014 között önkormányzati képviselő és frakcióvezető volt Ferencvárosban. Akkoriban vezető szerepet játszott a pártban, tagja volt az LMP országos elnökségének és a budapesti választmánynak, emellett a párt fővárosi szóvivője is volt.

A 2014-es önkormányzati választáson ő volt az LMP fővárosi főpolgármester-jelöltje. Mandátumot szerzett a Fővárosi Közgyűlésben.

2018-ban választották az Országgyűlés tagjává, legyőzte fideszes vetélytársát, Hollik Istvánt. Amit 2022-ben a DK és a Jobbik támogatásával megismételt, akkor a szintén kormánypárti Böröcz Lászlóval szemben, így jelenleg is a Belváros és a Várnegyed képviselője.