„Klubrádió
A lényeg

Koronavírus: újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

27/10/2021 17:52

| Szerző: Klubrádió

Újabb kórházakban vezettek be látogatási tilalmat a romló koronavírusjárvány-helyzet miatt: a Gottsegen György intézetben és a zalaegerszegi kórházban szerdától, a Flór Ferenc kórházban és Szombathelyen csütörtöktől, Salgótarjánban péntektől nem lehet betegeket látogatni.

A budapesti Gottsegen György intézetben és a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban szerdától teljes körű látogatási tilalom lépett életbe a romló koronavírusjárvány-helyzet miatt. A Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban és a szombathelyi Markusovszky Kórházban csütörtöktől, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban péntektől nem lehet látogatni a betegeket – ismertette az MTI.

Budapesten korábban a Semmelweis Egyetem öt klinikájára rendeltek el a látogatási tilalmat, ezt azóta kiterjesztették további háromra: a Sürgősségi Orvostani Klinikára, a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központra, valamint a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika Baross utcai részlegére.

Hozzátették: a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban szerdán részleges látogatási tilalmat rendeltek el. Tilos a betegeket felkeresni a krónikus, a pszichiátriai, az intenzív terápiás, a szülészet-nőgyógyászati, valamint a kiemelt hotelszolgálati osztályon.

A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben (Szent László kórház) hétfő óta van látogatási tilalom egyes osztályokon, például a hematológiai és őssejt-transzplantációs, a gyermekhematológiai és az onkológiai osztályon, a központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályon, valamint a szülészeti-nőgyógyászati osztály szülészeti részlegén.

Jövő kedden Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház teljes területén is látogatási tilalom lép életbe.

E hét elejétől, hétfőtől teljes látogatási tilalom van érvényben a szolnoki Jász-Nagykun Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, az egri Markhot Ferenc Kórházban és a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ kakasszéki gyógyintézetében. Kedden elrendelték a látogatási tilalmat a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában és a Soproni Gyógyközpont fekvőbeteg-osztályain is, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában pedig részleges látogatási tilalom lépett életbe. Egyes kórházakban már a múlt héten látogatási tilalmat rendeltek el.

(via MTI)