„Klubrádió
A lényeg

Kósa: A mostani védekezés szintje bőségesen elegendő

27/10/2021 18:46

| Szerző: Klubrádió

„A covid elleni védekezés az nem népszavazás vagy aláírásmennyiség kérdése” – mondta Kósa Lajos fideszes képviselő, aki a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnökeként tagja az operatív törzsnek. „A mostani védekezés szintje szerintem bőségesen elegendő” – jelentette ki a RTL Klub híradójában.

„A covid elleni védekezés az nem népszavazás vagy aláírásmennyiség kérdése. Bármikor össze lehet szedni 30 embert, aki azt követeli a kormánytól, hogy tiltsa be az oltásokat. Annak sem tennénk eleget” – így fogalmazott az RTL Klub Híradójának Kósa Lajos, aki a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnökeként tagja az operatív törzsnek.

A mostani védekezés szintje szerintem bőségesen elegendő. A legfontosabb az lenne, hogy mindenki azt mondja, hogy oltassa be mindenki magát és a harmadik oltást is vegye fel, mert a legbiztosabb védekezés nem a maszk, a különböző szigorító intézkedések sokasága, hanem az oltás – magyarázta, hozzátéve, hivatalos hierarchia hivatott dönteni.

„Az intézményvezetők jelentős körének megengedtük azt, hogy tegyen a saját járványügyi helyzete értékelése kapcsán úgy, ahogy azt jónak látja” – mondta. Példaként említette a Debreceni Egyetemet, ahol kötelező a maszkviselés, valamint azt is, hogy a főpolgármester is tett hasonló kezdeményezést, bár szerinte furcsa, hogy ezt csak ajánlásként tette, amit külön nehéz értelmezni.

„Nem látjuk egyelőre indokoltnak azt, hogy lépjünk, de a helyzet hétről hétre változhat, tehát természetesen résen vagyunk és figyeljük az adatokat és köszönjük az aláíróknak az aggodalmat ”– tette hozzá.

 

(via 24.hu, kép: MTI/Kovács Attila)