„Zajlik
A lényeg

Köszönte Magyar Péterék adományát a gyerekkórház, de szerintük dugig voltak eddig is a küldött higiéniai szerekkel

1/09/2024 09:02

| Szerző: Klubrádió

Vécépapírral és kézfertőtlenítővel amúgy is tömött raktárukról közölt képpel reagált a Heim Pál gyermekkórház a Tisza Párt vécépapír- és kézfertőtlenítő-adományára.

Miután augusztusban Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és EP-képviselője több kórházba is elment felmérni az intézmények működési körülményeit, állapotát, és többek közt tapasztalta, rosszul ellátottak alapvető higiéniai szerekből, adományt küldtek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe. 200 liter kézfertőtlenítőt és 4000 tekercs vécépapírt juttattak el a kórháznak. A párt szerint országszerte enyhíteni szeretnék „a kórházak súlyos működési nehézségeit, hogy az orvosok, ápolók megfelelő körülmények között megfelelő higiéniai körülmények között tudjanak dolgozni, a betegek pedig gyógyulni.”

A Heim Pál gyermekkórház megköszönte az adományt, egyúttal a Facebbok-oldalukon közzétett posztjukban azt írták, képekkel is illusztrálva, hogy a raktáruk tele van a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által leszállított kézfertőtlenítőkkel és vécépapírokkal.

„Tegnap délelőtt megérkezett a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Üllői úti központjába a Tisza Párt adománya, melyet az átvételkor Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató köszönt meg. Az adományt az adományozási eljárás befejezéséig abba az eddig is csaknem teli raktárba szállítottuk, ahol a kórház által vásárolt és a KEF által szállított kézfertőtlenítőket és wc-papírokat tároljuk.”

A kórházi posztot Magyar Péter azzal kommentelte, hogy „ha tényleg tele lett volna a raktár (nem volt), akkor esetleg március óta lehetett volna fertőtlenítőszert és wc papírt kihelyezni a mosdókba. Legalább a fogadó helyiségekbe, ahol naponta több száz (fertőző) gyermek megfordul.” A politikus, egyúttal megköszönte minden egészségügyi dolgozó munkáját.