„Klubrádió
A lényeg

Kubatov Gábor: Ha bűnös, akkor a képviselői mandátumáról is le kell mondania Völnernek

9/12/2021 07:21

| Szerző: Klubrádió

Kubatov szerint, ha az igazságszolgáltatás kideríti Völner bűnösségét, akkor a képviselőségéről is le kell mondania.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke az RTL Híradónak nyilatkozott a korrupciós ügybe keveredett korábbi államtitkárról, hozzátéve, hogy „ez a dolog még csak folyamatban van”

Kubatov Gábor
Kubatov Gábor
444.hu
 

Varga Judit igazságügyi miniszter lemondásával kapcsolatban azt mondta az RTL-nek, hogy nem ismeri a minisztérium működését, ezért azt sem tudja megítélni, hogy Varga Juditnak van-e felelőssége az ügyben írja a 24.hu.

Országgyűlés – Varga Judit igazságügyi bizottsági meghal
Budapest, 2021. október 26. Varga Judit igazságügyi miniszter beszél éves meghallgatásán az Országgyulés igazságügyi bizottságának ülésén az Országház Nagy Imre-termében 2021. október 26-án. Jobbról Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. MTI/Soós Lajos
 
 

Ezzel szemben az ellenzéki miniszterelnök-jelölt határozott álláspontot képvisel az ügyben. Márki-Zay Péter azt nyilatkozta a csatornának, hogy Varga Judit is egyértelműen érintett a Völner-ügyben, sőt – mivel például a kormányfő októberben közös kampányvideóban szerepelt a volt államtitkárral, és mivel feltételezhető, hogy már akkor is tudtak a vesztegetésről, – Orbán Viktornak is fel kell állnia a székéből.