„Zajlik
A lényeg

Lázár reagált Simonka torokelvágós vádjára, szerinte erre fideszes körökben nagy igény lenne, de ő nem tudja kielégíteni

17/08/2024 06:25

| Szerző: Klubrádió

A költségvetési csalással vádolt volt fideszes képviselő, Simonka György úgy nyilatkozott, Lázár János miniszter egyszer azt mondta neki, "ha az útjába áll, elvágja a torkát". Lázár úgy reagált: nem mondott ilyet, ugyanakkor "fideszes körökben és Békésben nagy társadalmi igény lenne erre, de nem tudom ezt kielégíteni".

Simonka György, Pusztaottlaka polgármestere, korábbi fideszes országgyűlési képviselő, aki ellen költségvetési csalás miatt évek óta tart a büntetőper, a napokban úgy fogalmazott: "nagyon sok esetben léptem a Lázár János tyúkszemére", és "[Lázár] azt mondta, hogy ha az útjába állok, akkor elvágja a torkomat".

„Eddig nem merült fel lehetőségként, hogy ilyen eszközhöz folyamodjak” – reagált Lázár János a vádra. „Biztosan nem mondtam ilyet, az is bizonyíték erre, hogy amit ígérek, azt meg szoktam csinálni. Mindenki ismer az országban. Fideszes körökben és Békésben nagy társadalmi igény lenne erre, de nem tudom ezt kielégíteni. Bukott bűnöző politikusok kommentjeivel nem foglalkozom” – folytatta az építési és közlekedési miniszter pénteki sajtótájékoztatóján.

Lázár kikérte magának azt is, hogy Simonka szerint „utasításokat adott volna az ügyészségnek”, és azt is, hogy újságírók erről kérdezték. A miniszter sajnálja, hogy „bukott politikusnak” adnak felületet a tévében, hogy ilyenekről beszéljen.

Simonka György és társai ellen 2019-ben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsították őket. A vád szerint összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak.

(via telex.hu)