„Klubrádió
A lényeg

Legalább 100 embert Pegasusszal hallgatott le a kormány

8/11/2021 08:06

| Szerző: Klubrádió

Több mint 100 ember ellen vetették be itthon az izraeli kémszoftvert. A Partizán Youtube-csatornáján Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke volt a vendég, aki arról is beszélt, hogy Kósa elszólása egy baki volt, nem egy elterelő hadművelet része, de szerinte amúgy nem is lényeges, hogy melyik szerv rendelte meg az eszközöket.

Stummer októberben látta a keretszerződést, amely még most is él, és szerinte a fő kérdés az, hogy a szoftvert mikor, kikkel szemben, milyen felhatalmazással és milyen időszakban használták. Stummer elmondta, hogy sok konkrétumra ő sem kap választ a Belügyminisztériumtól vagy a szolgálatoktól. A Nemzetbiztonsági bizottság kormánypárti többsége pedig nem hajlandó belemenni, hogy egy ténymegállapító bizottság vizsgálja az ügyet, amely belenézhetne aktákba, behívhatná a megfigyelést végző operatív tiszteket.

 

Ő maga hétfőn az izraeli céghez, az NSO-hoz fordul, hogy megtudja, hogyan detektálja a cég a visszaélésszerű használatot és mit tesznek ellene. (Via: Hvg.hu)