„Zajlik
A lényeg

Magyar Péter azt mondta, a Fidesz határon túli egyéni választókerületeket akar létrehozni

14/07/2024 20:27

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Magyar Péter információi szerint az önkormányzati és EP-választás eredménye miatt a Fidesz átrajzolná a választókörzeteket, sőt, állítólag a kormánypárt egyéni választói körzeteket akar kialakítani a környező országok magyarlakta területein.

Egyórás YouTube-élőben jelentkezett be Magyar Péter, aki innentől minden héten szeretné hasonló keretek között beszélni az aktuális ügyekről. Magyar a többi között arról beszélt, hogy teljeskörű konzultációt akarnak indítani, és részletes programmal kényszerítenék rá a Fideszt a szakmai párbeszédre, és azt is mondta, hogy

  • információik szerint az önkormányzati és EP-választások eredménye miatt a Fidesz átrajzolná a választókörzeteket;
  • és állítólag egyéni választói körzeteket akar kialakítani a környező országok magyarlakta területein.

Magyar szerint sok olyan körzet van, ahol a Tisza Párt már most győzött volna, ha országgyűlési választás lett volna, ami szerinte a Fideszben okozott némi pánikot, és vannak olyan információik, hogy elkezdték a körzetek átírását. Úgy tudja, már ősszel kijöhet ezzel a Fidesz, és hozzátette, hogy ha ez megtörténik, meg fogják vizsgálni, és ha indokolt, bíróságon támadják meg.

A Tisza Párt alelnöke ezután arról beszélt, hogy a határon túli magyarok szavazhatnak levélben, a külföldön élők viszont nem – feltéve, hogy nincsen magyar lakcímük –, de szerinte nagyobb probléma, hogy egy hozzájuk eljutott hír alapján a Fidesz hét egyéni választói körzetet alakítana ki Erdélyben, Kárpátalján, a Felvidéken és a Délvidéken.

A politikus ezenkívül arról beszélt, hogy a Donald Trump elleni merénylet is jól mutatja, hogy fel kell hagyni a politikai gyűlöletbeszéddel, és azt is mondta, hogy Orbánék új frakciója súlytalan lesz az EP-ben.

(via Telex.hu)