„Zajlik
A lényeg

Magyar Péter és Mráz Ágoston közös fotón

21/09/2024 08:12

A magyar politikai élet két ismert szereplője, Magyar Péter és Mráz Ágoston egy osztálytalálkozón találkozott össze, amit Magyar egy Facebook-posztban örökített meg. Előtte Magyar az Iványi Gábor melletti demonstráción is feltűnt.

Magyar Péter, aki nemrég alapította meg a kormánypárt egyértelmű kihívójává vált Tisza Pártot az elmúlt időszakra, stílszerűen fekete Tisza-pólóban készítette a szelfit. Mellette ült egykori osztálytársa, Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet tulajdonosa és elemzője, akit sokan a Fidesz-közeli kutatóintézetek egyik prominens alakjaként ismernek.

"25. érettségi találkozó. És ki ült mellém? Mráz Ágoston, a méltán híres, objektív, független, nem fideszes kifizetőhely Nézőpont Intézet tulajdonosa és elemzője. Repül az idő. A zsíros kenyér még mindig összeköt." - írta Magyar a posztjában, nem nélkülözve némi malíciát.

A két közszereplő kapcsolata nem új keletű. Még 2002-ben együtt szerepeltek az ATV Közhang című műsorában, ahol az akkor még fiatal Magyar Péter egy meglehetősen provokatív kijelentést tett Medgyessy Péter akkori kormányfőről. Mráz akkor mérsékletre intette Magyart, aki végül viccel ütötte el a dolgot.

Magyar és Mráz pályája sokáig párhuzamosan haladt, mindketten a Fidesz köreihez tartoztak. Azonban 2024 elején, a kegyelmi botrány után Magyar látványosan eltávolodott a kormánypárttól, majd megalapította saját mozgalmát és pártját. Ezzel egy csapásra a politikai paletta ellentétes oldalára került Mrázhoz képest.

Az Európai Parlamenti választások után Mráz elemzést adott Magyar teljesítményéről , amiben bár elismerte Magyar retorikai képességeit, kritikus hangot is megütött vele szemben. Többek között azt állította, hogy "ha Soros György keresne egy embert, akivel robbantani lehet, keresve sem talált volna jobbat, mint Magyar Péter".

Magyar Péter pénteken délután feltűnt az Iványi Gábor melletti demonstráción is - ahol a Magyar Péter mellett többször kiálló Rost Andrea is fellépett -, bár ott a szervezők kérésének megfelelően nem szólalt fel aktívan, politikusoknak nem adtak terepet a szervezők.

Iványi Gábor Magyar Péterrel beszélget
 
Iványi Gábor Magyar Péterrel beszélget
Csáki Judit (Facebook)
 

Forrás: Telex