„Zajlik
A lényeg

Magyar Péter felsorolt néhány témát, amiről vitatkozna Orbánnal

22/09/2024 18:15

| Szerző: Klubrádió

"Tudom, hogy az utolsó vita 18 éve [Gyurcsány Ferenccel] nem sikerült jól, de szedje össze a bátorságát, üljünk le szemtől szembe" – üzente a Tisza Párt elnöke a miniszterelnöknek.

Orbán Viktor a vasárnap reggeli árvízinfón visszakérdezett, miről kellene Magyar Péterrel vitáznia, a Tisza Párt elnöke Facebookon ajánlott néhány témát. Újságírói kérdésre Orbán Viktor azt válaszolta: október első vagy második hetében pótolják a plenáris ülést az Európai Parlamentben, de arra, hogy vállalja-e a vitát Magyar Péterrel, a miniszterelnök csak széttárta a karját, majd annyit mondott: szívesen megy a köztévébe. De hogy kiállna-e Magyarral szemben, arra nem adott konkrét választ.

Íme néhány a Magyar Péter által felhozott témák közül:

„Hogyan és miért tette hazánkat 14 év kormányzásával az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb tagállamává?

Hogyan váltak a gyermekkori haverjai és a veje eközben az ország leggazdagabb embereivé?

Miért nem csatlakozik Magyarország az Európai Ügyészséghez? Talán csak nem Tiborcz István szabadlábon tartása az oka ennek?

Miért züllesztik le a magyar közoktatást? Miért hiányzik több ezer tanár a rendszerből?

Hogy lehet az, hogy egy másodosztályú focista többszörösét keresi ma, mint egy tanár, egy ápoló, egy vízügyi szakember, vagy egy átlagos kormánytisztviselő?”

Magyar felemlegette Orbán utolsó, 18 évvel ezelőtti vitáját Gyurcsány Ferenccel, amely megfogalmazása szerint nem sikerült jól a miniszterelnök szempontjából, és arra kérte, hogy „szedje össze a bátorságát, üljön le vele szemtől szembe”.