„Zajlik
A lényeg

Magyar Péter: Karácsony megzsarolta a Tiszát

30/09/2024 12:12

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Ha nem támogatják a szavazatukkal, hogy a főváros vezetésében és cégeiben "a régi gárda kemény titánjai" maradjanak, akkor inkább költségvetést sem készít – állítja Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke Karácsony interjújára reagált, amelyben arról beszélt, a Tisza nem vállal felelősséget semmiért.

Hazugságoktól és önellentmondásoktól hemzseg Karácsony Gergely Telexnek adott interjúja – írta Magyar Péter Facebook-bejegyzésében, szerinte megzsarolta a főpolgármester.

Karácsony a lapnak többek között arról beszélt, nehezen tudja értelmezni a Tisza fővárosi stratégiáját és, hogy a párt valamiért szerelmes lett Vitézy Dávidba, kizárólag őt szavaznák meg főpolgármester-helyettesnek, bár jelölni nem hajlandók.

Magyar szerint Karácsony mindig abban volt jó, hogy "áldozati pózba helyezze magát". Egy valódi vezető azonban "teljesíti a törvényi kötelezettségeit, próbál kompromisszumos jelölteket és megoldásokat találni. Egyeztet az érdemi szereplőkkel és nem vádaskodik".

Ehelyett a főpolgármester inkább megzsarolt engem, hogy ha nem támogatjuk a Gyurcsány-Bajnai kormány embereit Kiss Ambrust és Tordai Csabát, akkor inkább senkit nem jelöl helyettesnek. Elmondta azt is, hogy ha nem támogatjuk a szavazatunkkal, hogy a főváros vezetésében és cégeiben itt maradjanak a “régi gárda” kemény titánjai, akkor inkább költségvetést sem készít a fővárosban és hagy mindent összeomlani, amit aztán majd a Fidesszel közösen a TISZA Pártra próbálnak majd tolni

– állítja bejegyzésében a politikus.

A Tisza Párt elnöke visszautasította azt is, hogy ne vállalnának felelősséget a közgyűlésben. Mint írta, a párt az esélyegyenlőségért és az akadálymentesítésért, illetve a transzparenciáért, a szerződések átvilágításáért felelős tanácsnokot is jelöl. Illetve úgy véli, több jogköre kellene legyen a képviselőknek – egy erről szóló javaslatot is elküldtek Karácsonynak.