„Klubrádió
A lényeg

Magyar Péter: Munkaügyi bírósághoz fordulunk

27/04/2024 16:29

| Szerző: Klubrádió

Két, a TISZA-pártot ingyenesen segítő aktivistát rúgtak ki a múlt héten a munkahelyeikről, Magyar szerint jogszerűtlenül, ezért bírósághoz fordulnak.

Magyar Péter a pénteki, belügyminisztérium elé szervezett tüntetésen említette, hogy két, a TISZA-pártot ingyenesen segítő munkatársát rúgták ki a munkahelyükről a múlt héten.

A frissen politikai pályára lépett Magyar ezt azzal ütköztette, hogy Orbán Viktor a Kossuth rádióban – miután Brüsszelben csak többedik nekifutásra engedték megtartani a NatCon konferenciát – arról beszélt, a "brüsszeli véleményterrorral" szemben Magyarországon mindenki szabadon, anélkül mondhatja el a véleményét, hogy retorzióktól kellene tartania.

A 24.hu riportere a beszéd után kérdezett rá Magyarnál, lehet-e tudni, hogy kik a kirúgott munkatársak. A politikus nem árulta el a nevüket, ahogy azt sem hol dolgoztak. Annyit elmondott, hogy az április 6-i Kossuth téri tüntetés után az állami állásából kirúgott Tarr Zoltánnal szemben, ők nem próbaidőn voltak.

 
Tarr Zoltán beszédet mond aKossuth téri tüntetésen,  2024 április 6-án l Forrás: Élő-közvetítés Magyar Péter Facebook-oldalán
 

"Az egyikük kommunikációs szakember, a másikuk jogász" – mondta Magyar, hozzátéve, hogy "természetesen megyünk a munkaügyi bíróságra, mert jogszerűtlenül rúgták ki őket".