„Zajlik
A lényeg

Magyar Péter Orbánnak: Igaz, hogy Tiborcz István szabadlábon tartása miatt nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez?

12/09/2024 14:34

| Szerző: Klubrádió

"Hogy lehet az, hogy Tiborcz István tíz év alatt mintegy 500 milliárdos vagyont harácsolt össze kormányzati és uniós források felhasználásával?" – kérdezte a Tisza Párt elnöke a miniszterelnöktől.

A Policy Solutions elemzésének adatai alapján a megkérdezettek kétharmada (68 százalék) szerint Magyarországnak csatlakoznia kellene az Európai Ügyészséghez, így garantálva azt, hogy európai szinten is vizsgálhatóvá váljanak a hazai korrupciós esetek.

Erre az eredményre Magyar Péter is reagált, azt írta Facebook-oldalán, hogy „a Fidesznek és családi érintettség okán Orbán Viktornak is színt kell vallania, miért akadályozza Magyarország csatlakozását”. A Tisza Párt elnöke posztjában több kérdést is feltett a miniszterelnöknek, például ezt:

„Igazak azok az értesülések, hogy a saját veje, Tiborcz István szabadlábon tartása miatt nem csatlakozik Magyarország az Európai Ügyészséghez?”

Majd úgy folytatta: „hogy lehet az, hogy Tiborcz István tíz év alatt mintegy 500 milliárdos vagyont harácsolt össze kormányzati és uniós források felhasználásával?”

Magyar azzal zárta posztját, hogy „az önök ipari méretű korrupciója miatt felfüggesztett uniós források hiányában az egészségügyben és a közlekedésben minden fejlesztést le kellett állítani. Önnek tényleg fontosabb a családja további gazdagodása, mint a magyar emberek egészsége és biztonságos közlekedése?”.