„Zajlik
A lényeg

Magyar Péter szerint zsarolta volt barátnője, aki szerint Magyar nem az, akinek látszik

25/09/2024 14:20

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter volt barátnője, Vogel Evelin az Indexnek adott interjút, eszerint a Tisza párt elnöke az ügyészségi meghallgatása előtt a kezébe nyomott egy laptopot, hogy tüntesse el. Magyar Péter Facebook-posztban válaszolt: azt állítja, hogy Vogel Evelin 30 millió forintra zsarolta a pártot, ezért feljelentést tesz.

Vogel Evelin az Indexnek adott, szerdán megjelent interjújában azt állította, hogy amikor Magyar Péter bevitte az ügyészségnek az általa készített hangfelvételt a Schadl–Völner-üggyel kapcsolatban, akkor "A meghallgatás előtt egy-két órával a kezembe nyomott dokumentumokat, laptopot, pendrive-ot és mondta, hogy azonnal tüntessem őket el, hogy dugjam el őket." 

 
Vogel Evelin, Magyar Péter
Facebook
 

 

Vogel Evelin most az interjúban közölte azt is, hogy "Magyar Péter nem az, akinek látszik”. "Kifejezetten szimpatikus volt a számomra. Egy nagyon művelt, éles eszű, energikus, vicces pasi volt” – idézte fel első találkozásaikat Vogel Evelin. "Meseszerűen indult a szerelmük, de aztán hirtelen megváltoztak a dolgok”. Azért most adta az interjút, mert szeretett volna jobb lelkiállapotba kerülni, és felelősséget érez azok iránt, akiket ő győzött meg arról, hogy álljanak be a Tisza pártba.

Az interjút az a Gáll Csongor készítette, aki KDNP-s fizetett propagandista volt, és egy éve vette át az Index videó rovatának vezetését. "Mit fog csinálni azután, hogy az interjú nyilvánosságra kerül?" - kérdezte Vogel Evelint. "Nagyon mérges lesz, dühös, azt fogja mondani, hogy ez a Fidesz műve, mert nyilván mindenre ezt mondja" - válaszolta, majd utána jött elő azzal, hogy vele mit fog csinálni: "És hogy velem mit fog csinálni, azt nem tudom, de remélem, a családomat nem bántja. Nem mondom azt, hogy bármire képes, de sok mindenre képes.”

Vogel Evelin tavasszal jött össze Magyar Péterrel, aki májusban már a szakításukról posztolt Facebook-oldalán. Vogel Evelin belsőépítész és üzletasszony, a sportos Vogel család tagja: édesapja a volt vízipólós, Vogel Zsolt, aki az Újpest játékosaként nyert BEK-et, édesanyja, Pásztor Zsófia a Ferencvárosban kézilabdázott, válogatott is volt. Mindkét öccse sikeres vízipólós, Simon az Egerben játszik, Soma az FTC kapusa.

Magyar Péter a Facebook-oldalán reagált volt barátnőjének állításaira. "Evelin a barátnőm volt, szívből szerettem. 2023 áprilisa óta támogattam őt anyagilag. Akkor is amikor nem voltunk együtt és senki nem segített neki. Sokat tanultunk egymástól, elhitette velem hogy viszontszeret, olyannyira, hogy azt gondoltam, hogy vele szeretném leélni az életemet. Amikor azonban megkértem a kezét, hirtelen kilépett az életemből. Hónapokkal később bukkant csak fel, közvetlenül a Partizános interjú után, ő maga keresett fel, azzal hogy mégis szeretne velem újra összejönni. Hittem neki."

A Tisza párt elnöke közölte, hogy Vogel Evelin május óta zsarolja őt és pártját: "Vogel Evelin május óta zsarol engem és a TISZA Pártot. 30 millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőlünk. Nemcsak tőlem, hanem a párt másik 5 kollégájától is követelte az említett összeget - írta. - Miután a zsarolását visszautasítottuk, felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével, Kubatov Gáborral és havi 5 millió forintos és egyéb juttatásokért cserébe elvállalta az Indexen megjelent hazug propagandainterjút”. Magyar Péter azt írta, hogy zsarolás miatt feljelentést tesz.