„Zajlik
A lényeg

Magyar Péterék 36 fokot mértek a Szent Imre kórház krónikus osztályán kora este

18/08/2024 16:06

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A Szent Imre Kórház azon részén, ahol megvalósult a felújítások egy része, és van klíma, egész elviselhető, 26-28 fok van, de ahol nincs, például a krónikus osztályon és a pszichiátrián, este negyed hétkor 36-37 fokot mértek Magyar Péterék.

Újabb egészségügyi intézményt, ezúttal a Szent Imre Kórházat látogatta meg Magyar Péter Kulja András orvos, a Tisza Párt EP-képviselője társaságában. Közölte, a Szent Imre "kivételezett" helyzetben van a többi fővárosi kórházhoz képest, mert ott megvalósult a felújítások egy része, több épületet is felújítottak, ahol van klíma, ott egész elviselhető, 26-28 fok van. A videóban vélehetően az intézmény egyik munkatársa azt mondja, a kórtermek 70 százaléka van klimatizálva.

Ahol nincs, a B épületben – ahol a krónikus betegeket kezelik és ott van a pszichiátria is – este negyed hétkor 36-37 fokot mértek, ezt lehet is látni a felvételen. Íme:

Ez a hőmérséklet Kulja András szerint nehogy a betegeket, egy egészséges embert is megterheli, kiszáradáshoz, hőgutához vezethet, aminek még súlyosabb következményei lehetnek. Magyar Péter arról is beszélt, hogy a betegek éppen a 20 fokról magyarázó Takács Péter egészségügyi államtitkárt nézték a tévében – atlétatrikóban és vizes borogatással a fejükön.

Ahogy a többi kórházban, itt is az ápolóhiány a legnagyobb probléma. Nehezen találnak ilyen alacsony fizetésért embereket, a jelentősebbnek mondható fizetésemelést az infláció csaknem teljesen elvitte  – mondta Magyar, aki szerint sok osztályt láttak, aminek a fele le van zárva, mert nincs elég ápoló. "Majdnem az ápolók fele hiányzik országosan, nem lóg ki ebből a Szent Imre sem" – fűzte hozzá.

Facebook-posztjában Magyar Péter megemlíti a meg nem valósult kormányzati egészségügyi projektet. "2016-ban ígérte meg a kormány, hogy felépül a Dél-Budai Centrumkórház, amely 1,2 millió honfitársunk ellátásáért felelt volna. A kórházból természetesen semmi nem lett, de a projektre azért elszórtak 14 milliárd forint adófizetői pénzt. Telekvásárlás, tervezés és a haverok pénzelése évekig. Többek közt Kocsis Máté felesége kapott 36 milliót, míg a megafonos hazugságkommandó egyik irányítója, Kovács István 24 milliót" – fogalmazott a Tisza Párt elnöke, aki nemrég feljelentést tett a kórházi klímák (hiánya) és a higiénia miatt.

Az említett Takács Péter államtitkár kedden azt mondta, hogy "az elmúlt években több mint 10 milliárd forintot fordított a kormány a kórházak légtechnikai rendszereinek megújítására, tizennégy intézményben megtörtént a teljes vagy részleges felújítás. Az idei nyári időszakra 1,3 milliárd forintot biztosított a kormány előre az esetleges hibák elhárítására. Szerinte a magyar kormány gondosan felkészült erre a szezonra, ettől függetlenül nem zárható ki, hogy a legnagyobb gondosság mellett is adódnak meghibásodások, amire azonban az egészségügyben dolgozók fel vannak készülve.