„Zajlik
A lényeg

Magyarország laza vízumrendszert vezetett be az oroszoknak

30/07/2024 09:54

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Magyarország júliustól kibővítette a Nemzeti Kártyával magyarországi munkavállalásra jogosultak körét. Manfred Weber, a Néppárt elnöke szerint az új lehetőség komoly kiskapukat teremthet a kémtevékenységek számára.

"Komoly kockázatot jelent, hogy Magyarország a napokban enyhítette az oroszokkal szembeni vízumkorlátozásokat, a lépés kinyitja az Európai Unió ajtaját az orosz kémek előtt" – figyelmeztet Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke. Weber emiatt levélben fordult Charles Michelhez, az Európai Tanács elnökéhez, és sürgős ellenintézkedéseket követelt az EU vezetőitől. A levélben, amit a Financial Times is látott, azt kéri, hogy az ET vegye fel a kérdést a következő vezetői csúcstalálkozójára – írja a 444.

Magyarország júliustól kibővítette a Nemzeti Kártyával magyarországi munkavállalásra jogosultak körét. Bár a magyar kormány részben Paks 2 munkaerőigényére hivatkozik, Manfred Weber szerint megkérdőjelezhető egy új bevándorlási rendszer szükségessége Magyarországon. A Néppárt elnöke szerint az új lehetőség komoly kiskapukat teremthet a kémtevékenységek számára.