„Ki
A lényeg

Márki-Zay Orbánék hatvanpusztai birtokáról jelentkezett be, Hadházy szerint mindenkinek ismernie kell az épületet

30/03/2022 16:15

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt és Hadházy Ákos képviselőjelölt Hatvanpusztán tartottak nemzetközi sajtótájékoztatót, ahol Márki-Zay szerint az Orbán Viktor "javára átjátszandó birtok" található. Ez Orbán putyini dácsája az azovi tengernél, mondta Márki-Zay, aki szerint Hatvanpuszta Orbán, "a magyar Putyin" irtózatos, letagadott vagyonáról szól, és ahol megmutatkozik, hogy "milyen álszent, és mennyire korrupt a miniszterelnök". Márki-Zay Orbánt az elmúlt ezer év legnagyobb bűnözőjének nevezte, akit kell leváltani április 3-án.

 
Orbán-birtok202004
 
Hadházy Ákos fotója az Orbán-család hatvanpusztai birtokáról, az építkezések állapotáról (2020. április 27.)
Facebook
 

 

Hadházy Ákost úgy mutatta be, hogy az EU ügyészsége mellett ő lesz az, aki garanciája annak, hogy a következő kormány nem kisebb tolvajokra cseréli a nagyobbakat, hanem beszünteti a lopást. "A magyar korrupcióellenes ügynökség véget vet a lopásnak, nem leszünk többé következmények nélküli ország" - mondta.

 

Hadházy szerint a hatvanpusztai "épületet minden magyar embernek ismernie kellene, hogy felelős döntést tudjon hozni a választáson". Majd felmutatott egy légifotót a birtokról, és azt mondta, ez az egyetlen olyan kép, ami élő műsorban megjelent, amikor Budai Gyulával vitázott a köztévében és felmutatta. "Sok magyar ember nem hallott erről az intézményről" - mondta, amihez Márki-Zay hozzátette, hogy Putyin dácsájáról sem hallott sok orosz ember.

A Vicde nevű amerikai lap megkérdezte Márki-Zay-t, hogy szerinte Magyarország demokrácia-e, amire nemmel felelt, majd arra a kérdésre, hogy akkor miért indul a választáson, azt mondta, jó kérdés. Szerinte az egyik lehetőség a Fidesz szabályai szerint játszani, egy olyan alkotmány és választási törvény alapján, amit ők fogadtak el egyedül. Szerinte ez nem legitim, de mivel nincs forradalom (hála istennek, hogy nincs erőszak az utcán, tette hozzá), nincs más lehetősége az ellenzéknek, mint elindulni ezen az egyenlőtlen pályán, és megpróbálni, idézte a 444 az ellenéki kormányfőjelöltet.