„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay Péternek gratulált az ellenzéki oldal színe-java

18/10/2021 12:02

| Szerző: Klubrádió

Dobrev Klárától kezdve Ungár Péterig sokan gratuláltak Orbán Viktor kihívójának.

Dobrev Klára (DK): Tiszta szívemből gratulálok Márki-Zay Péternek.

Karácsony Gergely (Budapest főpolgármestere): Egység van, amely csak egy célt szolgál, Magyarország felszabadítását. 

Párbeszéd Magyarországért: Elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység és a változás mellett, és mindent megteszünk a közös cél eléréséért, az igazságos, szolidáris, zöld Magyarország felépítéséért.

Jakab Péter (Jobbik): Péternek gratulálok a győzelemhez, de most jön a neheze. Mindenkinek, aki hisz az összefogás erejében, azt üzenem: maradjunk együtt, tartsuk a sort, és a győzelem nem maradhat el.

Fekete-Győr András (Momentum): Márki-Zay Péter, egetrengető eredmény, tiszta szívemből gratulálok Neked! Győztünk.

Momentum: A győztes jelölt felhatalmazása és a feladata egyértelmű: össze kell fognia a pártok és civilek alkotta ellenzéki szövetséget, hogy 2022-ben közös erővel váltsuk le a Fidesz korrupt és gyűlöletkeltő rendszerét.

Pálinkás József (Új Világ Néppárt): Szervusz Péter! Gratulálok! 

LMP: Márki-Zay Péter vezetésével 2022 tavaszán közösen le fogjuk váltani a NER-t, és hozzákezdünk egy új, igazságos, fenntartható, élhető ország felépítéséhez!

Ungár Péter (LMP): Nagy politikai sikert ért el, megérdemli az ellenzéki közösség támogatását, mint a közös miniszterelnök-jelöltünk!

Botka László (Szeged polgármestere): Kedves Péter! Győzelmed reményt hozott, hogy együtt egy új, szabad, igazságos, szolidáris Magyarországot építhetünk. 

MSZP: Gratulálunk Márki-Zay Péternek, Magyarország első, demokratikus úton megválasztott közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltjének! Meggyőző fölénye egyértelművé tette: az ellenzéki választók új útra akarnak lépni, hogy együtt, közösen leváltsuk a Fideszt, és közösen olyan Magyarországot építsünk, ahol nem lehet az embereken átgázolni, érdekeiket semmibe venni.

Dr. Tóth Bertalan (MSZP):

Kunhalmi Ágnes (MSZP): Megteremtettük az esélyt a kormányváltásra, együtt megyünk tovább!

Hadházy Ákos (Független): Gratulálok a sok százezer szavazó honfitársunknak, gratulálok a sok ezer önkéntesnek, akik ezt lehetővé tették, a győztes képviselőjelölteknek és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltnek! 

Szél Bernadett (Független): Együtt, közösen bebizonyítottuk, hogy nem adjuk a hazánkat, és bizony létezik még a demokratikus politikai verseny kultúrája Magyarországon. És nemcsak, hogy létezik, de jövőre érvényt is fogunk szerezni neki a választásokon! Ez a cél, sok erőt mindannyiunknak! 

Márki-Zay Péter: Köszönöm Magyarország, köszönöm magyarok!…