„Zajlik
A lényeg

Márki-Zayné Vincze Felícia asztalosnak tanul

12/11/2021 09:47

| Szerző: Klubrádió

"Ez a rendszer engem mint szülésznőt teljesen kivégzett" – ezt mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt neje a Magyar Hangnak adott interjújában. Jelenleg asztalosnak tanul.

Ameddig férje nem indult el polgármesternek, nem volt semmi gond, azóta viszont rászálltak a hivatalok a hódmezővásárhelyi születésotthonra – jelentette ki Márki-Zay Péter felesége, Vincze Felícia a Magyar Hangnak.

"Utána mindenbe belekötöttek a különböző hivatalok – ami korábban jó volt, az hirtelen nem. Abszurd dolgokat kértek számon, feljelentések történtek, mindent kitaláltak. Nem lehet rettegésben dolgozni, a kismamák nem ezt érdemlik, így be kellett zárni a praxisomat. Borzasztó nehéz döntés volt, legalább két évbe telt, mire el tudtam engedni lélekben is.”

"Tudom, hogy igazából nem engem támadtak, hanem azt, amit Péter képvisel és amiért küzd. Ennek ellenére lelkileg annyira megviselt, hogy soha többé nem tudok már odaállni egy szülés mellé. A kártérítés semmit sem jelent – ez a rendszer engem mint szülésznőt teljesen kivégzett” – tette hozzá Vincze.

Márki-Zay felesége beszélt arról is, hogy a kampány még jobban összekovácsolta a családot. Korábban MZP, mint nagycsaládos már "dicsérte" a rendszer intézkedéseit, most a felesége is megemlítette, hogy őket középosztálybeliként nagyban segíti a kormány családpolitikája, így tudtak autót is vásárolni, egy hétszemélyes Daciát lízingre – írja a Magyar Hang.