„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zayt a gyerekei füle hallatára szidja az iskolai lelkész

17/11/2021 09:01

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Blikknek mesélt arról, hogy 12 éve mennyire őszintén beszélt vele az állásinterjúján az akkori hódmezővásárhelyi polgármester, Lázár János, akitől óvták az ismerősei, merthogy mennyire korrupt. Szerinte, ha a beszélgetésüket rögzítette volna, hatalmas botrány lehetett volna belőle.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés ülése
 
Lázár János és Márki-Zay Péter
 
Hódmezővásárhely, 2018. május 29. Márki-Zay Péter (független) polgármester (b) és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője kezet fog a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI
 

 

Azt is elmondta, hogy pártpolitikai szimpátia alapján nem tesz különbséget a beosztottjai között, van fideszes aktivista munkatársa is. Így tenne miniszterelnökként is: "Nagyon sok jó szakember dolgozik a Fidesz rendszerében és az csak egy rosszindulatú feltételezés, hogy mindannyian a Fidesz lojális emberei. (...) Tudjuk azt is, hogy valójában még a Polt Péter vezette ügyészségen dolgozó ügyészek is alig várják, hogy elszámoltathassák végre a bűnözőket".

Továbbra sem testőrökkel jár, sokan támogatják, Bige László milliárdost is megemlítette, aki "nem kért semmit cserébe". Beszélt arról, hogy a lopott vagyonokat vissza kell venni, "személy szerint csodálkoznék, ha a Fidesz-oligarchák a teljes vagyonukkal el tudnának számolni" - mondta. 

Környezetvédelmi, klímabiztonságot adó valódi rezsicsökkentést szeretne, energetikai átalakításokkal, nem hatósági árral. Arról beszélt, hogy megvétózná, ha Tóth Csaba felkerülne az összellenzéki listára, van egy rövid listája ilyen emberekből, és hogy jelenleg is tárgyalnak az ő hetedik frakciójáról.

Azt is megemlítette, hogy a feleségéhez hasonlóan, a gyerekeit is vegzálják néha, például "a református lelkész a reggeli áhítaton engem szid és a gyermekem ott hallgatja mint gimnazista tanuló, az nyilván nem emelte a boldogságszintjét". Majd lefotózkodott az újonnan befogadott kutyájukkal