„Köszönjük,
A lényeg

Meglepő sikert ünnepel a Magyar Posta

19/06/2023 13:55

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Több mint 1000 milliárd forint értékű állampapír-megtakarítási állománynak örvend a Magyar Posta – állítja a hivatal.

A Magyar Posta Zrt. közleménye szerint mára már több mint 1050 milliárd forint értékű állampapír-megtakarítási állományt kezel az állami cég. Nagyságrendekben nézve, ez a 2023 áprilisának teljes lakossági állampapír-állomány több mint 11 százaléka. Úgy vélik, az elmúlt időszak kiváló értékesítési teljesítményének és a lakosság fokozott érdeklődésének köszönhető a siker – írja a 24.hu.

A posta 1995. április 1-jén kezdett el magyar lakossági állampapírokat értékesíteni. Jelenleg kétféle nyomdai állampapírt lehet náluk vásárolni, illetve értékpapírszámla nyitásra is van lehetőség. 200 ezer nyomdai állampapírral rendelkező ügyféllel bírnak, és közel 62 ezer ügyfélnek van a postán értékpapírszámlája. Az értékpapírszámlán a legtöbben az inflációkövető Prémium Magyar Állampapírt vásárolják, míg a nyomdai lakossági magyar állampapírok közül az 1 éves Kincstári Takarékjegy a legnépszerűbb.

Azt ígérik, hogy az állampapírokkal elért kamatjövedelem 2023. július 1. után is mentes marad a szociális hozzájárulási adó megfizetése alól is.