„Klubrádió
A lényeg

Megvannak a Magyar Péter-féle TISZA-párt EP-jelöltjei

17/04/2024 14:43

| Szerző: Klubrádió

A listavezető Magyar Péter lesz, a harmadik meg Tarr Zoltán református lelkész, aki felszólalt Magyarnak a Parlament előtt tartott tüntetésén, majd kirúgták állami állásából. 

Magyar Péter közzétette a TISZA párt pályázat útján kiválasztott civil jelöltjeit az EP-választásra. Bárki jelentkezhetett, 538-an pályáztak, közülük a legjobb 10 (6 nő, 4 férfi) sorrendjéről dönthetnek a párt szimpatizánsai. A jelöltekről videók is vannak, ezek itt tekinthetők meg.

A listavezető maga Magyar Péter lesz, a harmadik meg Tarr Zoltán református lelkész, aki felszólalt Magyarnak a Parlament előtt tartott tüntetésén, majd a következő munkanap végén kirúgták az állami állásából. A most bemutatott jelöltek sorrendjéről online szavazás dönt.

Ahogy a 444.hu írja, a jelöltek közül az a Kulja András sebész szakorvosjelölt a legismertebb arc, aki andras.doktor néven 360 ezer követővel rendelkező Tiktok-influenszer orvosi-egészségügyi témakörökben. Lakos Eszter jogász-közgazdász 10 évet dolgozott Brüsszelben innovációs területen és nemrég költözött haza a családjával együtt. A jelöltek között szerepel Bogdán Csaba, aki mechatronikai és orvostechnikai mérnök, doktori kutatásokat folytat az emberi gerinc témakörében, de van két bölcsészdiplomája is történelemből és klasszika-filológiából, de ehhez képest az elmúlt években egy technológiai parkot igazgatott. Bujdosó Andrea a partiumi Nagyszalontán született, programozó matematikusként végzett. A jobb élet reményében költözött Magyarországra. Dávid Dóra pedig pécsi, 16 éves korában Angliába költözött, jelenleg Londonban jogtanácsos. A magyarral együtt négy nyelven beszél.