„Zajlik
A lényeg

Milliárdos ingatlanokat vett Dubajban egy cég, Matolcsy Ádám megint a képbe került

14/05/2024 19:17

| Szerző: Klubrádió

Az egyikért bő egymilliárd forintot adtak.

A Direkt36 egy nemzetközi tényfeltáró projekt részeként kiderítette, hogy egy Matolcsy Ádám köréhez kötődő cég vett meg több dubaji ingatlant, köztük  egy 286 négyzetméteres, 3 hálószobás luxusapartmanját, amelyhez összesen 50 négyzetméternyi terasz és erkély is tartozik.

A híres-nevezetes pálma alakú szigeten lévő 25 szintes felhőkarcolóban lévő luxuslakásért több mint egymilliárd forintot adott a Future Holding Limited nevű cég, amely egy kiszivárgott adatbázis szerint a jegybankelnök fiának környezetéhez kötődik. A cég kapcsolattartói adatainál ugyanis olyan emailcímek vannak megadva, amelyek egy Matolcsy Ádám által alapított céghez, valamint az ügylet idején még vele házasságban élő előző feleségéhez, illetve egyik régi ismerőséhez és munkatársához kötődnek – írja a tényfeltáró portál.

 
A helyszín
 (Pinterest)
 

A Direkt36 emellett egy Matolcsy Ádám nevével ellátott, nyilvános Pinterest-fiókon keresztül rátalált több olyan fotóra is, amelyek a számos egyező részlet alapján a luxusingatlanban készültek. Több fotón egy Matolcsy Ádámra hasonlító férfi is látható. Néhány órával azután, hogy kérdéseket küldtek Matolcsy Ádámnak, a fiókból

eltűnt a lakás képeit tartalmazó mappa linkje.

A Future Holding három másik ingatlant is megvásárolt Dubajban, a kiszivárgott adatok szerint összesen 1,3 milliárd forintért. Ezek közül egynél Matolcsy Ádám egyik régi ismerősének és munkatársának az emailcíme van megadva kapcsolattartónak – írták.

Matolcsy György fiát legutóbb egy manhattani luxusingatlan kapcsán hozták hírbe.