„Zajlik
A lényeg

Nagyon megugrott a behajtások száma

6/10/2024 10:27

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

Harmadával nőtt a végrehajtások száma Magyarországon csak az eddigi számok szerint idén, mint az előző évben – közölte az általa kikért adatok alapján Jámbor András országgyűlési képviselő.

670 ezer végrehajtás van ma Magyarországon, szemben a tavalyi 490 ezerrel, vagyis egy év alatt több mint a harmadával nőtt ez a szám – írta – írta Facebook-posztjában Jámbor András József- és Ferencváros parlamenti képviselője a Magyar Bírósági Végrehajtói Karhoz még augusztus közepén beadott adatigénylésére érkezett válasz alapján.

„Aki még mindig nem érti, mi a baj a jelenleg hatályos végrehajtási törvénnyel, annak csak mondjuk el ezt a számot! Mert ebből világosan látszik, hogy fordított Robin Hood-országban élünk, ahol éppen azoktól veszik el a pénzt, akik bajba jutnak, hogy aztán az elit szétossza a profitot egymás között. Ennek a rendszernek a záloga pedig a jelenlegi, Völner és Schadl által tollba mondott végrehajtási törvény” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Jámbor András hozzátette, jövő héten újra a parlament elé viszi a végrehajtási törvény módosítását, immár tizenharmadjára. „Februárban Orbán azt mondta, ha van javaslat a törvény megváltoztatására, akkor hajlandóak együttműködni. Hát nézzük, hogy jövő héten átengedik-e a javaslatomat a fideszes képviselők” – írta Jámbor András.

Szikra Mozgalom - Végrehajtói Kar
 
A Szikra Mozgalom egyik korábbi tiltakozása a végrehajtási gyakorlat ellen - Forrás: Facebook