„Zajlik
A lényeg

Nem engedték be Magyar Pétert a Honvédkórház VIP-osztályára

22/08/2024 12:01

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A Tisza Párt elnöke azért szeretett volna bemenni a VIP-osztályra, hogy megmutassa a magyar embereknek, milyen körülmények között gyógyulhatnak a kormány tagjai.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke csütörtökön az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórházba látogatott. Takács Péter egészségügyi államtitkár – hiába hívta meg korábban Magyar – nem ment el a találkozóra. A Tisza Párt elnöke azért szeretett volna bemenni a VIP-osztályra, hogy megmutassa a magyar embereknek, milyen körülmények között gyógyulhatnak a kormány tagjai.

Magyar Pétert egy biztonsági őr kísérte fel a kórház emeletére, ott találkozott a kórház főigazgatójával. A VIP-osztály bejáratáig mehetett, azonban az osztályra nem engedték be, nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva. A főigazgató szerint a Belügyminisztériumnak kell engedélyt adnia arra, hogy beengedjék Magyarékat arra az osztályra, ahol lehallgatástól védettek a helyiségek és golyóállók az ablakok.

A kórház főigazgatója szerint a speciális osztályt is egyszerre adták át a főépülettel, 2007-ben. Hat kórterem van a részlegen, de ugyanaz a klíma-rendszer működik, az ellátást is ugyanazok az orvosok, nővérek végzik.

A Telex helyszíni tudósítója szerint szokatlanul sok, öt valtonos biztonsági őr állt az ajtóban már reggel nyolckor. Magyart az emeleten a kórház jogásza is fogadta.