„Köszönjük
A lényeg

Nem fogadta a DK politikusát az új MÁV-vezér

24/10/2024 15:10

| Szerző: Klubrádió

A MÁV-HÉV csoport új vezérigazgatója nem volt hajlandó találkozni Arató Gergellyel - mondta el sajtótájékoztatóján a DK országgyűlési képviselője.

Arató a HÉV járatok ritkításáról és a problémát orvosolandó Desiro vonatok kérdéséről akart Pál Lászlóval egyeztetni, de a képviselő hiába jelezte előre az érkezését, nem fogadta a vezérigazgató. 

Arató Gergely azt mondta volna el, hogy a Siemens Desiro típusú dízel motorvonatok beállítása nem megoldás a problémára, hiszen ezeknek a 38%-a jelenleg is működésképtelen, és a tesztelésükkor is több hiba fellépett. Azt is elmondta volna neki, hogy vezérigazgatóként az lenne a dolga, hogy a kormánynál elérje az új szerelvények azonnali beszerzését. A DK a HÉV-beszerzésre egy módosító indítványt is benyújtott a költségvetéshez, amelyben 200 milliárd forintot vonnánk el Rogán Antal propagandaminisztériumától, hogy abból 23 új HÉV-szerelvényt vásároljunk az ingázóknak. 

Egy állami cég vezérigazgatójának kötelessége tájékoztatni a választókat, és erre alkalmas módszer a képviselők tájékoztatása hangoztatta az ellenzéki politikus a MÁV-HÉV székház előtt tartott sajtótájékoztatóján.