„Zajlik
A lényeg

Németh Balázs nem érti, miért nem reagáltak többet a jelöltek egymásra az M1-es vitán

31/05/2024 18:20

| Szerző: Klubrádió

Erre a végén egy percet kapott mindenki. Németh Balázs szerint a Kutyapárt képviselője, Tóth Imre Bruti szereplése inkább szánalmas lett; a humorista azzal kezdte a vitán, hogy "számára az ő [Németh] személye garancia arra, hogy itt ki lesz maxolva a közszolgálatiság"; a volt híradós korábban például primitív bunkóságnak nevezett egy ellenzéki akciót.

„Meglepő volt, hogy mennyire nem akartak / nem tudtak egymásra reagálni, pedig lett volna rá lehetőség minden megszólalásnál. Talán éppen amiatt történt ez, mert nem mertek eltérni az előre megtanult, időre kimért szövegtől” – írta a Facebookon a volt közmédiás műsorvezető.

A vitán részt vett mind a tizenegy lista jelöltje, azoké is, amelyek egészen biztosan lemaradnak a bejutásról, és mindannyian összesen nyolc percben beszélhettek. Két egyperces és három kétperces blokkban szólalhattak meg. Az egyik témakörben például a mezőgazdaság vagy a jogállamiság közül választhattak mondanivalót.

Németh Balázs úgy tűnik, nem díjazta Tóth Imre Bruti, a Kétfarkú Kutya Pártot képviselő humorista beszólásait, ugyanis legfrissebb Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy: „Egyetlen ember próbálta volna (!) elbohóckodni, de a végeredmény inkább szánalmas lett, mint vicces”.

Németh egyébként korábban úgy kommentálta a Hadházy Ákos ellenzéki képviselő parlamenti táblás akciójáról szóló hírt, hogy „Primitív, bunkó, felháborító akcióval nyitotta a szezont az ellenzék”.

A közmédiától másfél éve távozó Németh egyébként úgy látta, hogy "a politikusok izgultak, általában nem kicsit, hanem nagyon! (Nem könnyű műfaj egyébként két percet értelmesen beszélni egy kamerába.)". Hozzátette, "betartották a játékszabályokat még azok is, akik előtte hergelni, vádaskodni, személyeskedni próbáltak".

(via 24.hu)