„Klubrádió
A lényeg

Nincs hír a háborúellenes táblát tartó orosz szerkesztőről

15/03/2022 09:22

| Szerző: Klubrádió

Az orosz állami tévé egyik szerkesztője élő műsorban tartott fel háborúellenes transzparenst, a rendőrség azonnal őrizetbe vette. Azóta hollétéről ellentmondó információkat adnak a hatóságok a szerkesztőt képviselő ügyvéd szerint.

Az orosz állami tévé szerkesztője, Marina Ovszjannyikova a híradó műsorában berohant egy háborúellenes transzparenssel az élő adásba. A transzparensre azt írta: "NO WAR. Állítsátok meg a háborút. Ne higgyetek a propagandának, itt hazudnak nektek. Oroszok a háború ellen."

Ovszjannyikova az akció előtt egy üzenetet is közzétett, amiben arról beszélt, hogy az apja ukrán, és szégyelli, hogy éveken át a propagandának dolgozott. Ami pedig Ukrajnában történik, az bűn, és Oroszország az agresszor. Az agresszióért pedig Putyin a felelős.

Az orosz hatóságok elvezették és őrizetbe vették. Azóta semmit nem tudni a hollétéről, immár 12 órája. Erről az őt képviselő emberi jogi ügyvéd, Pavel Csikov posztolt több alkalommal a Twitteren. Tettéért a szerkesztőt akár 15 év börtönre is ítélhetik.

Forrás: 444