„Köszönjük,
A lényeg

Orbán a Békemeneten: No migration, no gender, no war, hogy Brüsszelben is értsék

1/06/2024 14:57

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A kormánypárti szimpatizánsok a Lánchíd pesti hídfőjétől indultak.

Az eső és zivatar esélye nem tántorította el a Békemenet legelkötelezettebb résztvevőit, akik a Széchenyi téren gyülekeztek, amíg 13 órakor elindulnak a Margit-szigetre.

A tömeg elvonult a rakparton, a Parlament épülete előtt, majd a Jászai Mari téren fordult rá a Margit hídra, és onnan ment be a szigetre.

A "Magyarország maradjon a béke szigete" mottóval meghirdetett megmozdulás miatt, forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten, és változások lesznek a közösségi közlekedésben is.

Békemenet Budapesten
 
Békemenet Budapesten
 
Budapest, 2024. június 1. A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői vonulnak az Id. Antall József rakparton 2024. június 1-jén.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI/Máthé Zoltán
 
 
 

Orbán Viktor miniszterelnök fél 4 körül lépett a Margit-szigeten felállított színpadra.

A beszédét azzal indította, hogy a Jóisten áldását kéri a kárpátaljai magyarokra, akik két éve a háború szörnyűségeinek árnyékában, jogaiktól megfosztva, kiszolgáltatottan várják a háború végét. "Kitartást kívánunk, veletek vagyunk, gondolunk rátok, és biztatunk benneteket, nincs már messze a nap, mikor a sorsotok jobbra fordul" – fogalmazott.

Üdvözletét küldte Robert Ficónak. Orbán szerint Ficót azért lőttek le, mert a béke pártján áll, és kis híján életét adta a békéért. Hozzátette, Fico vissza fog térni, és Szlovákia Magyarországgal együtt küzd tovább a békéért.

Orbán kitért Brüsszel elfoglalására, ott a "magunkfajta emberekre van szükség", akik nem hisznek a háborúban és erőszakban, de hisznek a szeretet és összetartozás erejében.

Ez Szent Margit szigete, a béke szigete – mondta Orbán.

“Szent Margit szigetére jöttünk, mert ez a béke szigete. Szent Margit békét hozott a magyaroknak, amikor a tatárok feldúlták a hazánkat, és már csak a Duna segített, a király a békéért cserébe Isten szolgálatába ajánlotta a lányát” – emlékeztetett Orbán. hozzátette, még korábban a nyulak szigetének nevezték a szigetet, de "nyusziknak itt nincs helye, most egy nagy és bátor tettre van szükségünk. Meg kell nyernünk, és úgy kell megnyernünk az EP-választást, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttünk a város kapuit, és sietősen távozzanak az irodáikból."

Békemenet Budapesten
 
Békemenet Budapesten
 
Budapest, 2024. június 1. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI/Koszticsák Szilárd
 

"2006 óta minden választást megnyertünk, 2006 óta Magyarországon csak mi nyertünk” – sorolta Orbán. Hozzátette: "Tizenegyszer nyertünk egyhuzamban, abszolút győzelem, K.O., nincs vita." "A mienk a legnagyobb választási hadsereg, soha senki nem tudott még ennyi embert felsorakoztatni a béke mellett. Mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje" – fogalmazott, hozzátéve, ott vannak a városokban, a falvakban és a magtárakban is.

A jövő hét lesz az igazi kampány – figyelmeztetett Orbán, hozzátéve "a nap mindenkinek 24 óra, de aki korábban kel, annak hosszabb." "Mi vagyunk a korán kelők, aki korán kel, választást nyer" – mondta.

"A legendás fideszes hajrá kell, amivel letolják az ellenfelet a pályáról. Hoz egy sporthasonlatot: óriási gólhelyzet, már csak be kell lőni - vagy piszkálni, pöckölni, stb... -, de el is lehet hibázni" – véli Orbán.

Ha lezserkednek, a végén még elhibázhatják – hangsúlyozta Orbán. "A kormányzati munkában a rutin előny, a tapasztalt kéz biztosabban fogja a kormányt. De a kampányban a rutin méreg. Kampányban a rutin öl. A megszokott győzelem elkényelmesít."

Orbán Viktor úgy folytatta: minden csepp energiára szükségünk van és lesz, mert a feladat, ami előttünk áll olyan nagy, amilyet még sohasem láttunk. Meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba, a saját vesztébe rohanjon. Mert Orbán szerint Európa ma háborúba készül, naponta jelentik be a pokolba vezető út újabb szakaszát: Brüsszelbe fegyvereket és a mi fiainkat akarják küldeni.

"A háborúpárti vonaton nincsen fék, és megőrült a masiniszta. Az EP-választáson arra vállalkozunk, hogy ezt a vonatot megállítsuk, de legalább, aki akar leszállhasson, és kimaradjon a háborúból. A magyar kormány tudja, ezt hogyan kell csinálni. A migráció párti szerelvényről időben lekapcsoltuk a magyarok kocsiját, és a magyar gyermekeket is kimentettük a gender aktivisták kezei közül. Azt se fogjuk hagyni, hogy a gyerekeinket háborúba vigyék" – fogalmazott.

"No migration, no gender, no war, hogy Brüsszelben is értsék" – mondta Orbán.

A miniszterelnök azzal folytatta, hogy a magyar az egyetlen békepárti kormány az unióban. "A Vatikán is a béke oldalán áll, de olyan királyságot képvisel, ami nem e világból való, és a hitehagyott Európában ez önmagában nem elég, hogy megállítsa a háborúpárti szerelvény száguldását" – tette hozzá.

"Kell a békepártiak súlya. A Fideszre leadott szavazat kettőt ér" – mondta.

"A Fidesz-KDNP-re leadott szavazat ma életet ment. Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyar választók megerősítik a kormány. Más politikai erő ezt nem tudja megcsinálni. Mi a nép nélkül nem tudunk ekkora túlerővel szemben talpon maradni.Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha mienk lesz Európa legnagyobb választási győzelme" – hangsúlyozta.

Orbán arról is beszélt, hogy "Európa nem bír ki még egy háborút, ezt felismerve hozták létre az Európai Uniót. Európa a legnagyobb hatalom volt, de két világháború után másodhegedűs lett. A háborúban semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. Eddig is akaratunk ellenére rángattak háborúba minket, rajta is vesztettünk, így lenne 2024-ben is."

"Lassan mondom, hogy Brüsszelben is megértsék: Nem fogunk hadba lépni, nem megyünk az orosz frontra, voltunk már ott, nincs ott semmi keresnivalónk" – mondta Orbán, hozzátéve, "nem áldozzuk fel a magyar fiatalokat, hogy a háborús spekulánsok degeszre kereshessék magukat."

"A magyar baloldal Soros György zsoldjában áll, ő pénzeli a médiájukat, a választási listáik is az ő embereivel van tele. De nekünk, a nemzeti oldalnak eszünk ágában sincs engedelmeskedni a Soros-terv tábornokainak, de mi inkább kössünk útilaput a lábukra" – fogalmazott. Ezután az európai politikusokat bírálta, amiért "összehozták a legnagyobb gazdatüntetést", nem állították meg a migrációt.

Orbán szerint a csatákat nem térben, hanem időben kell megnyerni. "Sokan hiszik azt, hogy a gonosz nem létezik, pedig a világháborúk mögött a gonosz áll, ne engedjünk neki, eljött az ördögűzés ideje, mutassuk meg Soroséknak, hol lakik a magyarok istene" – mondta.

Orbán szerint ma Magyarország erősebb, mint az elmúlt 100 évben bármikor: "egy nyugodt és erős sziget Európa szigetén. Belefé együttműködős, kifelé összezárás, ez a siker titka. Ezért ma még békében élünk." De a döntő kérdés már itt dörömböl az ajtón szerinte: akarunk-e magyar vért adni Ukrajnáért? – tette fel a szónoki kérdést. Nem, válaszolta meg a saját kérdését.

Orbán szerint ilyen választást még nem látott Európa, a szomszédban dörögnek a fegyverek, közben "baljós árnyak vannak körülöttünk”. De a magyarok ismerik a háborúk természetét, tudják, mindig másképp végződik, mint ahogy kezdetben elgondolták. Ezért nincs elég európai ember, európai gyerek: "a háború öl." Ennek csak egyetlen ellenszere van, a béke – mondta.

"Ha azt akarjuk, hogy a háború ne érjen utol, akkor az elejét kell venni" – fogalmazott Orbán. Szerinte ennek a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn, tűzszünet kell és tárgyalni kell, de előbb a választást kell megnyerniük. Egy hét múlva megerősítést kapunk Európa minden országából, és létrehozhatunk egy békepárti koalíciót” – mondta. Ősszel szerinte Amerikában is nyerhet a béke – utalt ezzel Trump esetleges győzelmére –, így létrehozhatnak egy "transzatlanti békekoalíciót”. "Tavasszal még kisebbségben voltunk, ősszel többségbe kerülhetünk az egész világban” – mondta.

"A Jóisten hat nap alatt teremtette a világot, a hetedikre pihenést írt elő. De sajnos mi a hetedik napon sem pihenhetünk meg, tövig kell nyomni a gázt”, mondta Orbán, aki azzal zárta a beszédét, hogy csak akkor lesz győzelem, ha mindannyian elmennek szavazni.

Orbán beszéde és ezzel a Békemenet is 4 óra után pár perccel véget ért. Az emberek elkezdték elhagyni a Margit-szigetet.

(Forrás: Telex, 444, hvg.hu)