„Zajlik
A lényeg

Orbán Balázs szerint nyilvánvaló, hogy a békepárti álláspontja miatt támadják

7/10/2024 06:30

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Ezt a Bayer Showban fejtette ki a miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója volt a Hír TV Bayer show-jának vendége vasárnap este, ahol az 56-tal kapcsolatos híres nyilatkozatára vonatkozó felvetésről leszögezte: nem szeretne az üggyel foglalkozni, mert szerinte ennél fontosabb, amit a kormány az orosz-ukrán háborúról gondol. Szerinte a témában a magyar kormánynak igaza van, a háború kitörését meg lehetett volna akadályozni, és be is lehetne fejezni, de nincs erre valódi akarat szerinte.

Emlékezetes: Orbán a Mandinernek korábban azt mondta: „Pont '56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert '56-ban az lett, ami lett."

Orbán szerint nyilvánvaló, hogy a személye elleni támadásokat a békepárti álláspont miatt kapja. Hozzátette, hogy a háborúpárti erők mindent el fognak követni, hogy hiteltelenítsék ezt az álláspontot, de nekik állniuk kell a sarat.

„Az elmúlt két és fél évben minden nap mindent megtesznek annak érdekében, hogy a békepárti álláspontot delegitimálják. Amivel engem vádolnak, az csak a magyar nyilvánosságnak újdonság, nemzetközi szinten háborúpárti erők ugyanezeket a dolgokat vágják a fejünkhöz. Egy tanulság adódik: nagyon nehéz lesz a következő másfél év, mert rengeteg ilyen dezinformációs kampánnyal fogunk találkozni.” – jósolta Orbán Balázs. (A Telex nyomán)