„Ki
A lényeg

Orbán Gáspár tanácsokat ad a honvédelmi miniszter kabinetjének

25/07/2024 20:52

| Szerző: Klubrádió

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár Tusványoson úgy fogalmazott a 24.hu-nak: a miniszterelnök fia "a honvédelmi miniszter kabinetjével is kapcsolatban van, illetve tanácsokat ad".

„Orbán Gáspár a Magyar Honvédségnek tisztje, ezenkívül pedig a honvédelmi miniszternek a kabinetjével is kapcsolatban van, illetve tanácsokat ad” – mondta a 24.hu-nak Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár csütörtökön Tusnádfürdőn.

A miniszterelnök fiával kapcsolatos korábbi titkolózásra azt mondta: a honvédség katonájaként Orbán Gáspár „személyi kilétét” is védelem illeti meg a jogszabályok szerint is, másrészt a Száhel-övezet érzékeny és összetett térség, ahol nemrég Nigerben partnereiket is puccs söpörte el. Arra a kérdésre, hogy mi tette Orbán Gáspárt alkalmassá erre a tárgyalásra, az államtitkár nem kívánt válaszolni.

Azbej Tristan egyben a Hungary Helps nevű program megvalósításáért is felel. Ennek az ügynökségnek adott a kormány 817 millió forintot egy csádi központ létrehozására, hónapokkal azelőtt, hogy a parlament novemberben elfogadta a 200 magyar katona Csádba küldéséről szóló határozatot. Azbej csütörtökön azt mondta egyébként, hogy a katonák kiküldéséről még nem született bejelentés.

Az államtitkárral készült videót a 24.hu cikkében találják.