„Klubrádió
A lényeg

Orbán magyarázkodik: migrációs vitát lát a melegellenes törvénynél

28/06/2021 09:06

| Szerző: Klubrádió

Az Európai Tanács múlt heti össztüze után Orbán Viktor magyar miniszterelnök magyarul írt véleménycikkben magyarázkodik. A kormányfő saját honlapján, hétfőn, Szamizdat 11. címmel megjelentetett írás azzal kezdődik, hogy "az Európai Tanács legutóbbi ülésén falanxban vonultak föl a szivárvány zászlós miniszterelnökök. Tiszta vizet akartak önteni a pohárba, megvan-e még az értékek egysége? A vita kísértetiesen hasonlított a 2015. júniusi vitára, amely az Európára törő migránsinvázió miatt robbant ki. Mindkettő erkölcsileg nehéz, politikailag fontos és intellektuálisan szép vita volt".

Orbán szerint azonban "nincs meg az értékek egysége". Azt írja, a "liberálisok" szerint ezekre a kérdésekre "csak egyféle, a liberális véleményhegemóniának megfelelő válasz adható".

Orbán szerint ugyanakkor "itt különböző válaszok vannak, és ehhez minden államnak és népnek joga van". Hogy igazát bizonyítsa az iskolai érzékenyítést összemossa a szülői beleegyezés nélküli nemváltó operációkkal is, hogy aztán azt írja: szerinte "a gyermek szexuális nevelése a szülő joga, és ebben az ő beleegyezése nélkül se az állam, se a pártok, se az NGO-k, se a szivárványos aktivisták nem játszhatnak szerepet".

Orbán írásában valamiféle devianciaként jeleníti meg a homoszexualitást, és szerinte az azt támogató "szivárványos országoknak joguk van túllépni a bináris, férfi-nő, anya-apa rendre épülő társadalmi berendezkedésen". Úgy látja ezek az országok régen még ilyenek voltak, "de jól megfontoltan és szándékaikat az állami politika rangjára emelve átléptek egy másik dimenzióba".

Szerinte minden állam belügye, hogyan neveli a gyerekeket, majd megjegyzi, hogy "a vezérhajó szerepére Németország vállalkozott. Hogy okos dolog-e újra karszalagban demonstrálni és a müncheni futballstadionban a magyar himnusz közben szivárványos zászlóval a játéktérre rohanni, abban nem vagyok biztos".

"A migráció nem emberi jog, és a gyermek szexuális nevelésének mikéntje sem a gyermek emberi joga. Ilyen emberi jog nincs. Van helyette az Alapvető Jogok Chartájának 14. cikke a szülők jogáról a gyermek számára megfelelő neveltetés biztosításához. Ha egyben akarjuk tartani az Európai Uniót, a liberálisoknak tiszteletben kell tartaniuk a nem liberálisok jogait. Egység a sokféleségben. Ez a jövő. - írja a magyar miniszterelnök."