„Köszönjük,
A lényeg

Orbán Ráhel szerint hiányzik Budapesten a luxusvásárlás lehetősége

28/06/2024 20:18

| Szerző: Klubrádió

Megfizethetetlenné váltak a híres nyugati desztinációk, emiatt egyre többen keresik és fedezik fel az olyan új, rejtett kincseket, mint Budapest – a többi között erről beszélt Orbán Ráhel a Trend FM podcastjában, amelyet a Világgazdaság szemlézett. A miniszterelnök lánya szerint helyzetbe hozhatja a luxusszínvonalat megfizethető áron kínáló budapesti szolgáltatókat a klasszikus nyugat-európai úti célok megdrágulása.

A BDPST Group kreatív igazgatójaként megszólaló Orbán Ráhel úgy véli, Budapesten már rég nem a turisták számán, hanem azok összetételén kell dolgozni, hogy "az évről évre egyre jobb számokat produkáló fővárosunk ne csak olcsó desztinációként és bulihelyszínként éljen a köztudatban". 

A BDPST Koncept által kifejezetten a magyar piacra megálmodott Dorotheát példaként említve elmondta, hogy az nem luxusszálloda, (...) az elérhető, megfizethető luxust képviseli, miközben érzetében, élményében, dizájnjában nincs lemaradva versenytársaitól, az árazásban azonban nem hozza a nyugat-európai ötcsillagos hotelek szintjét. "Egy ugyanilyen színvonalú és lokációjú szállodáért Párizsban ma egy nullával többet kell fizetni" – hangsúlyozta Orbán Ráhel.

Aki szerint "hiányzik viszont Budapesten a luxusvásárlás lehetősége", és ez nemcsak magát a fogyasztást, de a vásárlási élményt, a kirakatnézegetést, a szép üzletek felkeresését is magában foglalja. A lehetőség bizonyítottan meghosszabbítaná a tartózkodási időt, és jelentős pluszbevételt jelentene a szolgáltatók, valamint az ország számára – fogalmazott.

(Kiemelt kép: Orbán Ráhel, a miniszterelnök lányának Instagram-oldala)