„Klubrádió
A lényeg

Orbán Viktor: A népszavazás "a gyermekeink lelkéért folyó elkeseredett küzdelemről szól”

3/12/2021 11:16

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában az oltáshelyzetről, az országot ért támadásokról és a rezsicsökkentésről is megnyilatkozott.

– A miniszterelnök szerint a jelenleg 27 százalékos arányával a harmadik oltásban Magyarország az élen jár. „A számok magukért beszélnek”, az oltási hét sikeres. Szerinte az egészségügyi ellátórendszer jól állja a sarat, ami egyrészt a technikailag jól felszerelt kórházaknak, de leginkább a kórházi dolgozók, orvosok, ápolók, „a besegítő katonák és rendőrök" heroikus munkájának köszönhető. Az ország feje szerint a kórházi kapacitásunk nagyobb, mint Ausztriában, ahol épp ezért kényszerültek komolyabb lezárásokra. Ezért a mondatért (is) nevezte Orbánt hazugnak Szabó Tímea.

– Elhangzott még az is, hogy a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás a jövőről szól, amit meg kell védeni a nyugaton megjelent őrülettel szemben. A Velencei Bizottság állásfoglalásáról és a törvényt kifogásoló Európai Bizottságról azt mondta: "Ez engem egyáltalán nem érdekel, mondhatnak, amit akarnak. Nem szeretném, ha a Velencei Bizottság vagy az Európai Bizottság vagy akárki beleszólna abba, hogy mi, magyarok hogyan neveljük a gyermekeinket.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióbanMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

– Orbán Viktor (,akinek a legnagyobb lánya jelenleg Spanyolországban él) a hallgatóknak azt is elmondta, hogy "Fontosnak tartom, hogy a gyerekeim magyarok legyenek, és ne csak én gondoljam így, hogy fontos, hogy a gyerekeink magyarok legyenek, hogy a jövőben is magyarok éljenek Magyarországon. Jogunk van ahhoz, hogy így gondolkodjunk a saját életünkről, a gyerekeink életéről, meg így gondolkodjunk a hazánkról".

– Brüsszel olyan engedelmes kormányt akar, amelyik "csak annyit mond, hogy jawohl”, de a magyar kormány "nem enged a zsarolásnak”, és a neki járó pénzt "ki fogja szorítani” Brüsszelből. Orbán szerint valójában ez is a választás tétje.

– Orbán elmondta azt is, hogy az árkülönbséget az energiaszolgáltatóknak ki kell fizetniük, a rezsicsökkentés veszteségeit "le kell nyelniük” az energiaszolgáltató cégeknek, bár "a baloldal azt szeretné, ha a gázért, az áramért meg a benzinért az emberek többet fizessenek” – foglalta össze az alákérdezős interjút a Telex.