„Ki
A lényeg

Orbán Viktor: Martin Schulz akarja meghatározni, ki európai és ki nem

9/08/2023 19:32

| Szerző: Klubrádió

Martin Schulz akarja meghatározni, ki európai és ki nem. Úgy látszik, egyesek képtelenek szakítani a #kommunizmussal – írta Orbán Viktor Twitteren –, miután az Európai Parlament volt elnöke azt mondta Orbánt és Kaczynskit lehetetlen újra bevonni az európai politikába.

"Jó látni, hogy Martin Schulz visszatért a nyugdíjból. Most ő akarja eldönteni, hogy ki európai és ki nem. Úgy tűnik, hogy egyesek nem tudják elengedni a #kommunizmust" – írta legújabb bejegyzésében Orbán Viktor kormányfő.

A magyar miniszterelnök arra reagált, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament volt szociáldemokrata elnöke úgy nyilatkozott,  a populisták, mint Orbán és Kaczynski legfeljebb csak a haszon elve alapján tartják fontosnak az uniót, már ha egyáltalán. Értékekről esetükben szó sincs. Őket maximum pénzzel lehet megnyerni, bár Orbán Viktor újabban olyan jelzéseket küld, hogy már az sem érdekli. Merthogy megvásároltatja magát a kínaiakkal és az oroszokkal – hívta fel a figyelmet a német szociáldemokraták volt elnöke, kancellárjelöltje.