„Ki
A lényeg

Orbán Viktor sajtófőnöke szerint ostobaság az a vád, miszerint pénzért vásároltak volna nézettséget TikTok-on

3/10/2023 09:24

| Szerző: Klubrádió

Tóth Bettina, a volt fidelitasos influenszer nemrég fotókkal és videókkal dokumentálta, hogy Orbán Viktor TikTok-oldalán időnként meglehetősen gyanús módon változnak meg egyes miniszterelnöki videók nézettségi mutatói – írta a Media1. Volt olyan videója a miniszterelnöknek, amelyiken előbb 10 milliós, majd később már csak százezres nézettség volt feltüntetve és más hasonlóan gyanús eseteket is sikerült dokumentálni.

Tóth Bettina szeptember 21-én, csütörtök reggel képernyőmentést készített egy olyan időpontban a miniszterelnök egyik videójáról, amikor az 10 millió megtekintést mutatott, miközben egyébként csak 500 lájkot kapott Orbán Viktor a Demográfiai Csúcson elmondott beszédének részletére. 

Tóth Bettina szerint a nézettség hirtelen visszaesése arra utal, a miniszterelnök videóihoz követőket, illetve nézettséget vásárolhattak, vagyis lényegében manipuláció történhetett, amit a TikTok rendszere később kiszűrt, azért esett be hirtelen a nézettség a töredékére. Tóth Bettina azt a kérdést is feltette, hogy ha Orbán Viktor oldalára vásárolják a követőket és a nézettséget, akkor ezt milyen költségvetésből fizetik.

A Media1 megkérdezte Havasi Bertalant, Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnökét, hogy mit gondol a Tóth Bettina által dokumentált esetekről és a vádról a miniszterelnök és stábja, vagyis arról, hogy a Viktor a TikTok nevű oldal különös nézettségváltozásának oka a feltételezés szerint az, hogy a miniszterelnök egyes videóihoz fake profilokkal próbáltak milliós nézettséget generálni. Kérdést küldtek arról is, hogy a miniszterelnök social media stábja milyen módszerekkel igyekszik a lehető legnagyobb nézettséget generálni a miniszterelnöknek, illetve költenek-e pénzt kifejezetten TikTokra.

A miniszterelnök sajtófőnöke egyetlen mondattal válaszolt:

Tisztelt Szerkesztő Úr! Ostobaságokkal nem foglalkozunk. Üdvözlettel: Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.