„Zajlik
A lényeg

Orosz rakétatámadás érte az ukrajnai Poltavát, legalább 41-en meghaltak

3/09/2024 17:00

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Két orosz ballisztikus rakéta csapódott be az ukrán Poltava városában egy oktatási intézmény területére. Legalább 41 ember meghalt és több mint 180 megsebesült a támadásban – derül ki az Ukrinform beszámolójából.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is beszámolt a történtekről, ő már konkretizálta is, hogy a Kommunikációs Intézetről van szó, amelynek egy részét le is rombolta az orosz támadás. Ez egy katonai akadémia volt, ahol az ukrán fegyveres erők kommunikációs és kiberbiztonsági szakembereit képzik.

Azt is közölte, hogy azonnal teljes körű vizsgálatot kezdeményez a támadás körülményeinek feltárására.

Az elnök azt is bejelentette, hogy haladéktalanul teljes körű vizsgálatot kezdeményez a támadás körülményeinek feltárására. Az ukrán védelmi minisztérium közleményében barbárnak nevezte az orosz támadást, és beszámolt arról is, hogy a rakéták észlelése és a becsapódása között olyan rövid idő telt el, hogy nem lehetett kiüríteni a komplexumot. Az intézet egyik épülete teljesen le is omlott, és sokan rekedtek a romok alatt. A mentők eddig 25 embert tudtak kiszabadítani.

Az ukrán védelmi minisztérium közleményében barbárnak nevezte az orosz támadást, és beszámolt arról is, hogy a rakéták észlelése és a becsapódása között olyan rövid idő telt el, hogy nem lehetett kiüríteni a komplexumot.

Az intézet egyik épülete teljesen le is omlott, és sokan rekedtek a romok alatt. A mentők eddig 25 embert tudtak kiszabadítani.

(via hvg.hu, kép: MTI/AP/Vaszilisza Sztepanenko)