„Zajlik
A lényeg

Orosz zászlót húztak fel a Külügyminisztériumra momentumosok

4/06/2024 14:41

| Szerző: Klubrádió

"Mit csinált a magyar külügy és a miniszter, amikor kiderült, hogy betörtek az orosz hekkerek? Semmit. Szijjártó Péter 3 hónappal később Barátságért érdemrendet vett át tőlük. Ez nem csak hazaárulás, hanem büntetőjogi kategória" - mondta Tompos Márton momentumos országgyűlési képviselő.

"Egy ilyen miniszternek nemhogy le kellene mondania, de konkrétan a börtönben a helye" – vélekedett az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

A párt fiatal aktivistái orosz zászlót húztak fel a Külügyminisztérium egyik zászlórúdjára, orosz nyelvű felirattal is ellátták az épületet és az orosz himnuszt is lejátszották a hekkerbotrány miatt. Tompos azt mondta, azért akcióznak, mert a minisztérium az összes adatunkat kiszolgáltatta az oroszoknak, ezért feltüntetik az épület igazi gazdáját.

A rendőrök közben kijöttek az épületből, és igazoltatták a momentumosokat, valamint felszólították őket, hogy fejezzék ezt be.

A 444 két hete olyan dokumentumokat mutatott be, amelyek nemcsak azt bizonyítják, hogy történtek orosz kibertámadások a magyar külügy rendszere ellen, de azt is, hogy az illetékesek tudtak erről, a miniszter és több kormánypárti politikus mégis kampányhazugságnak nevezte a hírt. Az egyik magyar titkosszolgálat vezetőjének levele egyértelműen leírja, hogy a hekkerek mennyi érzékeny információt láthattak, és hogy orosz hírszerző szolgálatokhoz köthetők.