„Klubrádió
A lényeg

Országszerte áramhiány van Ukrajnában

31/10/2022 12:55

| Szerző: Klubrádió

Kijevben ivóvíz nélkül maradtak az emberek a reggeli rakétacsapások után. Az oroszok kritikus civil infrastruktúrákat támadnak. A főváros mellett tíz másik nagyvárosra is rakétákat lőttek.

Kritikus civil infrastruktúrákat, erőműveket, gátakat, vízműveket céloztak meg azok a rakéták, amelyeket az orosz hadsereg lőtt ki Kijevre és legalább tíz másik ukrán nagyvárosra hétfőn reggel – írja a 444.

Kijev kormányzója, Olekszij Kuleba egy halálos áldozatról számolt be és arról, hogy a város jelentős részén áramkimaradások vannak, hisz az elektromos ellátás és más energiaellátási központokat értek rakétacsapások.

A portál a Guardian cikkét is szemlézi, amely szerint a cirkálórakétákat a Kaszpi-tenger fölött köröző Tupoljev bombázók fedélzetéről indították az ukrán városok felé. Országszerte (Krím kivételével) zúgtag a légvédelmi szirénák órákon át. Találat érte Kijev, Zaporizzsja, Harkiv, Mikolajiv, Lviv, Zsitomir, Csernivci és Kirovohrad infrastrukúráinak egyes elemeit.

A Wall Street Journal tudósítója szerint Kijevben az emberek 80 százaléka víz nélkül maradt hétfőn.

Az ITV is közzétett egy felvételét, amin Kijev északi része látható, illetve az, ahogy száll fel a füst és robbanás történik – írja a 24.hu.