„Klubrádió
A lényeg

Öt kormánypárti lap is valótlanul állította, hogy „LBMTQ-propagandát” terjeszt a Hintalovon Alapítvány

3/12/2021 15:34

| Szerző: Klubrádió

A bíróság jogerős döntése alapján valótlanul öt lap is azt állította 2020 októberében a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványról, hogy gyerekvédelmi tevékenységbe bújtatott LMBTQ-propagandát végez az óvodákban – írta a Telexnek Méth Barbara, a Hintalovon Alapítvány kommunikációs vezetője. A helyreigazításra kötelezett orgánumok a Pestisrácok, a Magyar Nemzet.hu, a Mandiner, a Vasárnap.hu és az Origo. Még csak nem is óvodásoknak tartott előadásokat az alapítvány, hanem pedagógusoknak, és nem LMBTQ-, hanem gyermekvédelmi témában.

Ezeken az oldalakon azt állították az alapítványról, hogy gyerekvédelmi tevékenységbe bújtatott „LMBTQ- propagandát” végez óvodákban. „A hazug állításokkal szemben a valóság az, hogy a gyermekvédelemben dolgozóknak és a 3. kerületi óvodákban dolgozó óvodapedagógusoknak szerveztünk átfogó képzést a gyermekvédelemről, a gyermekvédelmi irányelvek gyakorlati megvalósítási lehetőségeiről az Óbudai Önkormányzat felkérésére egy konkrét szexuális visszaélési eset, egy óvodás gyerek bántalmazása kapcsán elindult folyamat részeként” - írja az alapítvány az oldalán.

„A hamis hírek terjesztése miatt indított sajtóhelyreigazítási-pereket mind jogerősen megnyertük, és a médiumokat arra kötelezte a bíróság, hogy a valótlan állítások helyreigazítását közzétegyék a felületeiken, ennek az origo.hu a mai napig nem tett eleget” – tette hozzá a gyermekjogi alapítvány kommunikációs vezetője.

A kormánylapok a többi között azt állították róluk, hogy azzal keresték meg az említett önkormányzatot, hogy óvodákban érzékenyítsenek LBMTQ-témákban. Ezzel szemben a Hintalovon Alapítványt kereste meg az önkormányzat egy gyereket érintő bűntény kapcsán, ahol egy óvónő bántalmazott gyerekeket, szexuális visszaélés történt.

De abban is hazudott a kormánysajtó, hogy LGBTQ-propagandán dolgoztak volna, mert a valóságban gyermekvédelmi irányelveken dolgoztak a bántalmazások megelőzése érdekében.

Ráadásul nem is óvodásoknak tartottak előadásokat, hanem gyermekvédelmi szakembereknek és óvodapedagógusoknak tartottak szakmai képzést a gyermekvédelmi jelzőrendszer és a gyermekvédelmi irányelvek működéséről.

Ahogy az sem volt igaz, hogy az alapítvány a Háttér Társasággal és a Melegekért szervezettel vidéki iskolákban terjeszkedik.

(Forrás: telex, 444, kiemelt kép: Flickr.com)