„Zajlik
A lényeg

Pofozkodni kezdett egy férfi, Fekete-Győrt is megütötte

12/10/2021 16:48

| Szerző: Klubrádió

A rendőrség elfogta azt a férfit, aki a Momentum hétfői, Széll Kálmán téren tartott sajtótájékoztatóján több embert is megütött. A 48 éves V. Péter előbb gyalázni és szitkozódni kezdett, majd a Momentum sajtóreferensét megütötte. Később visszatért és lökdösődni kezdett, írja a Telex, ami szerint a bekiabált mondatai alapján az sem volt biztos, hogy a férfi tudta, milyen eseményen van.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint V. két résztvevőt is megütött, egy harmadikat pedig megpróbált megütni. A rendőrség még hétfőn este II. kerületi lakásán elfogta és előállította V.-t, akit garázdasággal gyanúsítanak. A férfi nem tett vallomást.

A Momentum közleményt adott ki, eszerint a garázda a párt egyik elnökségi tagját, Ilyés Mártont és Fekete-Győr Andrást is megütötte, valamint a sajtóreferenst pofonvágta.

„Mérhetetlenül felháborítónak és elszomorítónak tartjuk, hogy az elmúlt 12 évben idáig jutott a közéleti moralitás: emberek fizikálisan mennek neki politikusoknak, aktivistáknak, konkrét fájdalmat akarnak okozni azért, mert valaki a számára nem megfelelő oldalon politizál. Szerencsére fizikálisan nem sérült meg komolyabban senki a tegnapi eseményen, ellenben a magyar társadalom érzelmi és morális sérelmei kézzelfoghatóak. Amikor a Momentum politikai kultúraváltásról beszél, erről is beszél: a politikának nem lehet olyan uszító, megosztó hatása, hogy az emberek eljussanak odáig, hogy megtámadnak másokat” – írták.

Az elmúlt hónapokban nem ez az első, hogy kormánypárti szimpatizánsok erőszakot alkalmaznak, Egerben például egy hadonászott és fogta rá egy ellenzéki szimpatizánsra fegyverét egy férfi a DK összejövetelén.