„Zajlik
A lényeg

Polgárőr lett a Hír TV-től kirúgott Pálffy István

20/07/2024 09:29

| Szerző: Klubrádió

Pálffy István tartalékos katona szeretett volna lenni, de a kora miatt végül nem vágott bele a Magyar Honvédség felvételi folyamatába, a polgárőrséget viszont már a pandémia alatt elkezdte.

Pálffy Istvánt 2023-ban mindössze egy nap után kirúgták a Hír TV-től, miután úgy fogalmazott a Márki-Zay Péterrel folytatott beszélgetése során, hogy „türelemmel kell lenni az olyan betegségek felé, mint a pedofiloké”. A Blikk kereste meg a volt műsorvezetőt, aki mint kiderült, polgárőrként dolgozik Balatonkenesén.

Pálffy a lapnak elmondta, hogy valójában már négy éve szolgál, a Covid idején kezdte, akkor főleg az idősek védelme és ellátása volt a feladatuk. „Manapság autóval, biciklivel vagy éppen gyalog járom a helyet az előírt egyenruhában, ez már rutinszerűen megy. Alapvetően ez egy kétezer fős, nyugis település, de a nyár beköszöntével minket is eláraszt a tömeg. Fesztiválok, sportversenyek és egyéb rendezvények biztosítása is a feladataink közé tartozik, de a balesetek megelőzése és kezelése is. Egy motorcsónakunk is van, ha szükség lenne ránk a vízben” – sorolta.

Pálffy korábban szeretett volna önkéntes tartalékos lenni a Magyar Honvédségnél. A procedúrát tavaly el is indította, de most a lap érdeklődésére elárulta, nem járt sikerrel.

"Tudtam, hogy milyen vizsgálatok várnak rám, de azt nem, hogy ez mennyi időt vesz igénybe. Felkerestem a Veszprém vármegyei parancsnokságot, ahol az alezredes parancsnok tájékoztatott, hogy többek között orvosi, alkalmassági, pszichológiai vizsgálatokon és egy felkészítő táboron is részt kell vennem, és mire a menetrend végére érek, nagyjából kilenc hónap telik el" – magyarázta Pálffy, aki novemberben tölti be a nyugdíjkorhatárt, vagyis a 65 évet, végül emiatt nem vágott bele a felvételi folyamatba.

"A 65 az öregségi korhatár a honvédségnél is, addig lehet szolgálatot teljesíteni, így én a vizsgálatok után összesen három hónapot tudtam volna szolgálni. Úgy gondolom, ennyi időre nem érdemes belevágni. Sajnálom, hogy így alakult, mert már azt is elterveztem, hogy a híradástechnikai vagy az útépítő osztagba csatlakoztam volna. Az vigasztal, hogy polgárőrként továbbra is szolgálok" – közölte a korábbi tévés, aki az Országos Polgárőr Szövetség elnökségében is dolgozik.