„Zajlik
A lényeg

Polt ismét feljelentésként értékelte Vadai kérdéseit

24/07/2023 15:05

| Szerző: Klubrádió

A DK országgyűlés képviselője arra volt kíváncsi, indít-e az ügyészség vizsgálatot a nyírmártonfalvai önkormányzatnál, ahol az egy üres papírt írattak alá egy idős nővel a közmunkásként foglalkoztatott szociális gondozója ellen.

Vadai Ágnes, a DK országgyűlés képviselője írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez. Azt akarta megtudni, Polt Péter indít-e vizsgálatot a nyírmártonfalvai önkormányzatnál, ahol az rtl.hu szerint egy üres papírt írattak alá egy idős nővel a közmunkásként foglalkoztatott szociális gondozója ellen. A gondozó kinevette a fideszes polgármester, Filemon Mihály lomb nélküli lombkoronasétányát.

Polt Péter válaszában azt írta: "feljelentésként értékelte Vadai Ágnes kérdését, azt elbírálásra elküldte a Debreceni Rendőrkapitányságnak" – írja a 24.hu.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közzétett egy hangfelvételt, amelyen egy helyi közmunkást Nyírmártonfalva fideszes polgármestere telefonon felszólított, hogy távolítsa el a "röhögős fejet" a lombkoronátlan sétány képe alól, majd berendelte magához, hogy „megbeszéljék a dolgokat”. Mivel a nő nem volt hajéandó leadni a beszélgetés előtt a telefonját, ezt mégsem tette meg. A politikus ezek után csak annyit mondott: "akkor mindent megbeszéltünk, viszont látásra, a papírokat majd kapod".