„Zajlik
A lényeg

Polt Péter kezdeményezte Magyar mentelmi jogának felfüggesztését

26/09/2024 13:23

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Az ötkertes buli eseményei miatt nyomoznak, lopás gyanúja merült fel Magyar Péterrel szemben.

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Magyar Péter európai parlamenti képviselőként szerzett mentelmi jogának felfüggesztését, mivel lopás gyanúja miatt indult ellene eljárás.

A Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban van a nyári ötkertes buli eseményei miatti nyomozás. A rendelkezésre álló adatok szerint június 21-én hajnalban Magyar a budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután ezt a politikus és társasága észrevette, szóváltásba keveredtek. A vita során Magyar hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette – ismertette a történteket közleményében a Legfőbb Ügyészség.

Magyar magatartása "a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas".

Mivel "a tényállás részleteinek további tisztázására" Magyar mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség, Polt ezt indítványozta az Európai Parlament elnökénél.